KYÖD, 72. Döneme coşkuyla başladı
04 Ekim 2019 23:30

KYÖD, 72. Döneme coşkuyla başladı

Kentimizin en köklü derneklerinden olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) 72. çalışma dönemi çoşkulu bir törenle gerçekleştirildi

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) 72. Çalışma Dönemi açılış töreni KYÖD Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, KYÖD Başkanı Didem Turan, İzmit Belediye Başkanvekili Hakan Tanta, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Biz İzmit’iz Platformu Başkanı Hüseyin Erol, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Murat Kürekci ve çok sayıda KYÖD üyesi katılım sağladı. Açılış töreninde konuşan KYÖD Başkanı Didem Turan, “Bugün biz KYOD’lüler için bir gelenek. Her sezon yaz aylarının bitiminde  göçmen kuşlarin yuvalarına dönüşü gibi KYOD’lüler de adeta ikinci yuvalarına dönerler. Dostluklar yeniden pekiştirilir. Özlemler giderilir. Kente dair sohbetler edilir ve ardından hummalı bir çalışma sezonu başlar.Çünkü her KYOD üyesinin gönlünde ve aklında daha yaşanabilir bir kent ve Vatan aşkı vardır. KYOD lü yaşadığı kentin sorunlarında herzaman çözüm ortağı olmayı seçer” dedi.

AKIL ANA ROTAMIZ

Turan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bilim ve Akıl bizim ana rotamızdır. Birçok farklı meslekten donanımlı yetkin üyeleriyle  Kyod bu kenttte her zaman kentin karar verici dinamiklerinden biri olmuştur. Bizi bir araya getiren bu ülkeye ve kentimize ve insanımıza duyduğumuz sevgi ve sorumluluk duygumuzdur. 72 yıl önce Talebe Cemiyeti olarak ilk kurulduğumuzda kentin geleceğine işık tutacak gençlere nasıl kol kanat gerdiysek bu gün de aynı ruh ve heyecanla çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

BİLGİLENDİRECEĞİZ

Kısaca geçtiğimiz yıl neler yaptık ve bu dönem neler yapacağız bunlardan bahsetmek gerekirse önceki dönem başattığımız KYÖD’ün de içinde yer aldiği Kocaeli Akademik Odalar Birliği adıyla yürüttüğümüz  kent sorunlarına Bilimsel Çözüm önerileri sunma çalışmalarımız sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kentimize yapıması planlanan Katı Atık Yakma ve Bertaraf tesisi konusunda akademik odalar olarak bir rapor hazırlayıp hem Belediyeye hem de kamuoyunun bilgisine sunmuş idik. Gelişen süreçte bu tesis ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de KAOB ile ortaklaşa komisyon oluşturma kararı neticesinde  katı atık bertarafı yönetimi ve tesis yer seçimi komisyonu olarak iki ayrı komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon çalışmaları neticelendiğinde kamuoyunu bilgilendireceğiz.

BAŞKAN HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

KYÖD olarak bu kentin sorunlarının çözümlerinin bir parçası olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz dönem başladığımız ve bu yıl da devam ettiğimiz bir diğer çalışmamız da bu kentin doğası tarihi ve kültür değerlerinin gelecek nesillere korunarak aktarılması hedefiyle başlattığımız: Tarihi yürüyüş rotalarının ortaya çıkarılması çalışmamızdır. Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız üzere Kültür Rotaları Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz AB projesi çerçevesinde ilimizden geçen rotanın İzmit İznik arasında kalan kısmının Hoşgörü yolu adıyla bu proje kapsamında tanıtımı yapılmış ve Uluslararası Kültür Rotası olarak Avrupa Konseyine başvurusu da yapılmıştır. Rotanın korunması ve tanıtımı konusunda katkı ve destakleri için İzmit Belediyemize ve Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e  teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Güncelleme: 04 Ekim 2019 23:33
BENZER HABERLER
X