22. evlilik yıl dönümünde eşine karaciğerini verdi

01 Temmuz 2019 10:13
Karaciğer nakli olması gereken Hasan Ergenç’e 22 yıllık eşinden nakil yapıldı. Evlilik yıl dönümünde yapılan nakille hayata tutunan Ergenç, “Her yıl dönümü ona ufak hediyeler alırdım. Eşim ise bu yıl bana en büyük hediyeyi verdi” dedi

Kartepe İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memurluk yapan Hasan Ergenç (50), doğuştan sarılık hastalığı ile dünyaya geldi. Karaciğer sorunu zaman içerisinde kötüleşmeye başlayan Ergenç, son bir yıldır şiddetli karın ağrıları ve halsizlik şikayetiyle hastane hastane gezdi. Ateş, bulantı, karın ağrısı ile gittiği son doktor kontrolünde karaciğerinin iflas ettiğini öğrenen Ergenç, apar topar İstanbul’un yolunu tuttu. Ergenç, nakil için Şişli Florence Nightingale Hastanesi Karaciğer Safrayolu Hastalıkları ve Transplantasyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Yaman Tokat’ın kapısını çaldı. Uygun donörü nereden bulacağını kara kara düşünen talihsiz adama yardım eli 22 yıllık hayat arkadaşı Aliye Ergenç’ten uzandı.

EN BÜYÜK HEDİYE

Aliye Ergenç, karaciğerinin yarısını hiç düşünmeden hayat arkadaşına bağışlarken, nakil işlemi çiftin evlilik yıl dönümü olan 21 Haziran’da başarıyla yapıldı. Eşinin sayesinde hayata dönenen Hasan Ergenç, “Çok mutluyum. Eşime her evlilik yıl dönümünde ufak hediyeler alıyordum. Eşim ise bugüne kadar bana hiç hediye almamıştı, ama 22’inci yılda en büyük hediyeyi verdi” dedi. Eşine yeniden hayat veren Aliye Ergenç ise, “Durumu kötüleşince, doktorlar tek çarenin organ nakli olduğunu söyledi. Eşim gözümün önünde ölüyordu. Hasan’a hayat vermekten başka ne düşünebilirim. Hiç tereddüt etmeden ‘Karaciğerim senin’ dedim. Nakil tarihi evlilik yıl dönümümüze denk geldi. Eşim yıllarca evlilik hediyesi alıp beni mutlu etti. Ben hiç bir hediye almamıştım. Ancak karaciğerimin yarısını bağışlayarak en büyük hediyeyi verdiğimi düşünüyorum. Eşim bensiz yaşayamazdı. Şimdi hiç yaşayamayacak” diye konuştu.

DÜNYADA LİDER

Prof. Dr. Yaman Tokat ise şu ifadeleri kullandı; “Hasta çiftimizin şansına nakil evlilik yıl dönümünde gerçekleştirildi. Türkiye şu an en yüksek canlı karaciğer nakli yapılan ülke konumunda. Dünyada yılda 100 bin nakil yapılırken, bu sayı ülkemizde bin 400 civarında. Karaciğer nakli vatandaşlara her sağlık kurumunda ücretsiz yapıldığından insanlar nakil olmaktan geri kalmıyorlar. Türkiye olarak karaciğer nakli ameliyatlarında standartlarımız çok yüksek. Ülke olarak bu alanda dünyada lider ülke konumunda olduğumuzu belirtmek isterim.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X