Acurman: Sosyal belediyecilik dersini seve seve veririz

04 Ekim 2022 17:02
CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, Başiskele Belediyesi’ne sosyal belediyecilikten uzak olduğuna vurgu yaparak “Sosyal belediyecilik dersini seve seve veririz” ifadelerine yer verdi

AK Parti iktidarının sosyal belediyecilikten uzak olduğuna vurgu yapan CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman Başiskele Belediyesi’ne çağrıda bulunarak şunları söyledi: “4 Ekim günü icra edilen Başiskele Belediye Meclisi’nde gündeme gelen bir konu AK Parti iktidarının sosyal belediyecilikten ne kadar uzakta olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kocaeli’de sosyal belediyeciliğin tek yıldızı İzmit Belediyemizde her geçen gün atıl halde iken sermayenin elinden kurtarılıp halkla buluşturulan, uygun fiyatla vatandaşlarımızın hizmet aldığı tesisler artarken Başiskele ilçemizde elimizdeki altın değerinde imkanlar sermayedarlara 10 yıl süre ile teslim edilmektedir.

KAR KAYGISI GÜDEN İŞLETMELERE VERİLDİ

İlçemizde Soğuksu olarak bilinen tesislerin kurulu olduğu orman sahasının bakanlıktan tekraren kiralanması  sonrasında yıllardır sözleşmesi bittiği halde işletmeci tarafından kullanılan tesislerin yeniden kiralama yapılması konusu ilçemiz meclis gündemine getirilmiştir. Oldukça düşük tutarlarda kira bedeli ile teslim edilen alanın belediyemiz tarafından işletilmesi halinde binlerce komşumuz uygun fiyatlarla hizmetle buluşup ilçelerinin en kıymetli sahasında keyifle zaman geçirebilecek iken kar kaygısı güden işletmeler eline teslim etmekteki amaç anlaşılamamaktadır.

HALKIN OLAN HALKA VERİLMELİ

Sayın Başkan Özlü, meclis üyemiz sayın Emine Özkar’ın “neden biz işletmiyoruz?” sorusuna “işletme olarak düşünmüyoruz” şeklinde yanıt vermişse de bizce halkın olan halka verilmelidir. Başiskele Belediyemiz işletmeyi beceremeyeceği savunmasında ise başta İzmit Belediyemiz ve belediye başkanımız sayın Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere bizler  kendilerine halk yararına belediyecilik dersini seve seve verebiliriz. Özetle gelin vazgeçin, yoklukla sınanan komşularımıza, körfeza nazır içilecek bir bardak çayı çok görmeyin.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X