Ahmet Akın: İzmit örnek belediyelerden biri

02 Haziran 2022 00:42
İzmit Belediyesi tarafından Ruşen Hakkı anısına dizayn edilenŞiir ve Edebiyat Evi’nin açılış programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Şehri güzelleştirmek çok önemli. Onu kültür ve sanatla birleştiren örnek belediyelerden biri İzmit” dedi

Sanat kenti İzmit olma yolunda çalışmalarına bir yenisini ekleyen İzmit Belediyesi, Şiir ve Edebiyat Evi’ni hizmete açtı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ve Aydili Sanat Derneği işbirliğiyle Kocaeli’nin usta şair ve yazarlarından Ruşen Hakkı anısına dizayn edilen Akçakoca Mahallesi Sırrı Paşa Caddesi’deki Şiir ve Edebiyat Evi’nin açılışı bugün gerçekleştirildi. 


“TEŞEKKÜR EDERİM”
Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Meclisi Üyesi, Balıkesir MilletvekiliAhmet Akın, “Bu güzel İzmit’in belediye başkanı benim kardeşim. Beraber siyaset yapmaktan onur duyduğum Fatma Kaplan Hürriyet. Sizlere genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim. Şehri güzelleştirmek çok önemli. Onu kültür ve sanatla birleştiren belediye başkanımıza teşekkür ederim. Bu konuda örnek belediyelerden biri İzmit. 


“SİZLERDEN GÜÇ ALIYORUZ”
Sanatla, edebiyatla vatandaşa renk olanlar iyi ki var. Bu sayede geleceğimizi aydınlık yarınlara teslim ediyoruz. Sizlerden güç alıyoruz. Ruşen Hakkı Bey gibi tarihe damgasını vurmuş, kentin not defteri olan bir yazarı saygıyla anıyorum. Bu binada gençler, meraklılar haz alacaklar. Onun için çok önemli. Ben bu rengi İzmit’e kattığı için başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X