AK Parti, Ayasofya için lokma dağıttı

17 Temmuz 2020 14:23
AK Parti Kocaeli Teşkilatları, Ayasofya’nın ibadete açılması nedeniyle birçok noktada lokma dağıttı. İlçelerle birlikte yaklaşık 10 bin kişilik lokma dağıtıldı

AK Parti Kocaeli Teşkilatları, Ayasofya’nın ibadete açılması nedeniyle birçok noktada lokma dağıttı. Lokma dağıtımı sırasında birçok il ve ilçe yöneticisi hazır bulundu. Ayasofya Camii’nin ibadete açılması nedeniyle bir açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Ellibeş şunları söyledi: ‘’Bakanlar Kurulu’nun 24 Kasım 1934 yılında kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya Cami’nin statüsü uzun yıllar boyunca milletimizin gönlünde derin bir yara bırakmıştır.  Toplumsal talep ve karşılığı hiç bitmeden devam eden bu tartışma nihayet sonuca bağlanmıştır. Türkiye, egemen bir devlet olarak tarihinin, milletinin inanç ve hassasiyetlerinin gereğini şüphesiz yerine getirmiştir.

AYKIRI DEĞİLDİR

Ayasofya’nın, UNESCO kültürel miras listesi içerisinde olması ibadet amacıyla kullanılmasına aykırı değildir. Ayasofya’nın medeniyet tarihimizde yeri yalnızca camiden ibaret değildir. Kadim medeniyetimizin nitelikli sanat yansımalarını içeren, fethin sembolü olduğu kadar İslam dünyası içerisinde derin anlamları olan bir ibadet yeridir. Milletimizin Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması yönündeki 86 yıldır bitmek bilmeyen özlemi yıllardır bu davanın savunucusu ve yılmaz neferi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’da yaptığı açıklamayla son bulmuştur. Devletimiz, cami olarak vakfedilen Ayasofya'yı asli amacına göre tekrar ibadete açarak tüm İslam dünyasının beklemiş olduğu kararı açıklamıştır. Ayasofya’nın açılması yalnızca ülkemizi ilgilendiren bir karar değildir. İslam coğrafyasındaki kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır.

BİR KEZ DAHA HAYIRLI OLSUN

Kendi topraklarımızda, Ayasofya’nın mahzun kalması hep yüreklerde yaraydı. Mülkiyeti Türkiye'de olan bir yapının aslından uzaklaştırılması, egemenliğimize de ters düşen bir durumdu. Ayasofya, bu tarihi kararla vuslat bekleyen milyonlarca yürekte hüzün son bulmuştur. Bu kararla, Ayasofya, taşıdığı anlamla yeniden buluşmuştur. Fatih'in ve tarihin emaneti Ayasofya, artık manevi heybetine de yeniden kavuşacaktır. Necip Fazıl, Sezai Karakoç ve Osman Yüksel Serdengeçti gibi birçok üstadın davası ve büyük bir heyecanla bekleyen milyonların duası, sonunda karşılık bulmuştur.  Aziz Milletimize ve İslam alemine bir kez daha hayırlı olsun.”

LOKMA DAĞITILAN YERLER:

1-) İzmit: Fevziye Camii

2-) Kartepe: Park Camii

3-) Karamürsel: Merkez Camii

4-) Kandıra: Şefik Camii

5-) Derince: 1) Merkez Camii 2) İshakcılar Camii

6-) Dilovası: Merkez Camii

7-) Darıca: Bahçelievler Camii

8-) Çayırova: Mandıra Camii

9-) Başiskele: Yuvacık Merkez Camii

10-) Gölcük: Tevfik Hoca Camii

11-) Körfez: Yeniyali Mah. Merkez Camii

12-) Mimar Sinan Mah. Mehmet Akif Ersoy Camii

13-) Gebze: Mustafapaşa Camii

14-) İlçe Başkanlığı Önü

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X