AK Parti Körfez’de Ahmet Aslan SKM Başkanı

13 Mart 2023 15:55
Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna gelişmeleri takip ederken bir yandan da seçim hazırlıklarını yapıyor. Bu kapsamda Ahmet Aslan SKM Başkanı olarak atandı

AK Parti’de seçimler yaklaşırken halen daha ilçe başkanlıklarında beklenen istifalar gerçekleşmedi. Önceki dönemlerde seçime aylar kala aday adayları kendilerini açıklayıp, etiket yapmaya çalışırken bu dönem iki ay kalmasına rağmen halen daha bekleme sürüyor. İlçe başkanları ve bürokratlar belirlenen son güne kadar beklemeyi tercih ederken, diğer yandan da gelişmeleri takip ediyorlar. 2023 seçimlerinin zor geçeceğinin anlaşılması, mevcutların erken seçimle birlikte yeniden aday olma ihtimallerinin doğması, her mevcudun doğal aday adayı olduğunun söylenmesi ve ekonomik sıkıntılar bu gecikmenin başlıca temelleri olarak gösteriliyor.

SKM BAŞKANI OLARAK ATANDI

İlçe başkanlarının geçtiğimiz hafta istifaları beklenirken, gelişmeler sonrasında açıklamalar bu haftaya kaldı. 16 Mart gününe kadar ilçe başkanlarının durumunun netleşmesi bekleniyor. İlçe başkanları içinde aday adaylığını aylar öncesinden açıklayan ve çalışmalara başlayan Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna’da henüz istifa vermeyen isimler arasında. Ramazan Tuna gelişmeleri takip ederken bir yandan da seçim hazırlıklarını yapıyor. Bu kapsamda Ahmet Aslan SKM Başkanı olarak atandı ve bundan sonraki çalışmaların belirlenecek ekiple devam edeceği açıklandı.
Öte yandan, Ramazan Tuna’nın istifası durumunda boşalacak olan ilçe başkanlığı için de vekaleten önce Nurettin Okudan’ın görevlendirileceği, ardından da yapılacak temayülle partiyi seçime götürecek ismin belirleneceği öğrenildi. Temayül yapılması halinde İlçe Başkan yardımcısı Erdoğan Songur ve Ahmet Kapçak’ın adı ağırlıklı olarak anılıyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X