AK Partili gençlerin il binası önünde atama tepkisi

23 Ağustos 2022 11:45
AK Parti Kartepe teşkilatından yüzlerce genç Kartepe Gençlik Kolları başkanlığına Nihat erim Dizdaroğlu'nun atanmasına tepki göstermek için AK Parti il binasının önünde toplantı.  Yaklaşık bir saatlik bekleyişin sonunda Ellibeş parti binası önüne gelmeyince basın açıklaması yapan gençler daha sonra dağıldı

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, görevi bırakan Bekir Enes Arslan'ın yerine Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak çok kısa süredir parti üyesi olan Nihat Erim Dizdaroğlu atandı. Bu atamanın İlçe Başkanı Sadık Yılmaz başta olmak üzere partinin önde gelenlerinin bilgisi dışında olduğu öğrenildi. Partinin Kartepe’deki gençleri de bu atama karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Öfkeli Katepe'li gençler saat 23.00'dan itibaren parti binasının önünde toplandı. Gençler Partinin binasının kendilerine açılmasını ve Mehmet Ellibeş ile görüşmek için beklediler ancak gelen olmadı.

GENEL MERKEZ İLE GÖRÜŞECEKLER

Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından İlçe Gençlik Kolları başkanlığı görevini bırakan Başkan Bekir Enes Arslan basın açıklaması yaptı. Arslan açıklamasında "Bugün il başkanlığımızdan başlamış olan yanlış atamalar Kartepe'de de devam ediyor.  Bizim burada amacımız asla il başkanımız Mehmet Ellibeş'e bir zarar vermek değil. Bugün sesimizi duyurmak amacıyla toplandık ve bu sesimiz de il başkanlığımız tarafından duyuldu. İl başkanımız bize görüşmemiz gereken genel merkez yöneticileri ile bir toplantı ayarladı. Yarın kendileri ile görüşeceğiz. Süreci değerlendireceğiz bir süreci hatalı buluyoruz.  Tekrar sesimizi duyurmamız gerekirse bir sesini duyurmaktan geri kalmayacağız." ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından gençler konvoy halinde Kartepe ilçe binasına geçti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X