AK Partili Meclis Üyeleri birbirine girdi

05 Ocak 2021 17:37
AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Engin Uçar’ın alkol ruhsatı verilmesi için verdiği önerge AK Parti’yi karıştırdı. Ak Partili Engin Uçar ile Hayrettin Ünlü birbirine girerek hararet etti

AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Engin Uçar’ın alkollü mekanları tramvay yapımı esnasında yıkılan Serkan Gül ve Yadigar Başyurt’un 6 senedir mağdur olduğunu açacakları yeni mekanda ruhsat verilmesini talep etti. Bu konuyla ilgili AK Partili Hayrettin Ünlü ve Engin Uçar birbirine girdi. Ünlü bu duruma karşı çıkarken Uçar ise gizli oylama yaparak karar verilmesi gerektiği konusunda ısrar etti. Yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile madde kabul edildi ve Serkan Gül, Yadigar Başyurt’a alkollü mekan açmaları sonucunda ruhsat verilmesi kabul edilmiş oldu. Meclis sonrasında tartışmaya devam eden Uçar ve Ünlü ikilisini partililer ayırdı. Birbirlerine “Gerizekalı” ifadeleri kullanan meclis üyeleri alandan çıkartılarak sakinleştirildi.

“BU KARAR HEPİMİZİ VEBALE SOKAR”

Konuyla ilgili konuşan Hayrettin Ünlü: “Böyle bir konuyla ilgili meclisin gündemi meşgul edilsin istemeyiz. Başkan burası neresi bilmiyorum dedi. Kırmızı alan olarak açılmış. Hemen Fevziye cami caddesinin karşısındaki camiye 300-400 metre mesafe ilerde bir alan. Biz bu alan için imza mı atacağız? b,iz burayı hemen kırmızı alan olarak mı çevireceğiz. Fevziye camii ve kırmızı alanların olduğu alanlarda alınan raporlarda 9 ayda 107 olay olmuş. Sadece Fevziye ve yenicumada bulunan alanda. Biz şimdi bu 107 olay yetmez bu olay daha fazla olsun mu diyelim. bu şehrin köpek problemi var eyvallah. Bu ilin valiliği büyükşehirim kaymakamlığı İzmit belediyesi var. Hep beraber bu konuyu çözelim demişsin. Lise öğrencilerinin en aktif olduğu bölge. Emniyetten rapor isteyin barlar yüzünden kaç tane olay olmuş, kırmızı alan açtıktan sonra kaç tane olay olacak. Engin Uçar senin evladın barların orda olaya karışırsa ne diyeceksin? biz şu anda İzmit’te meclis üyesiyiz. Tarihi hamam var, hamamın altında da kırmızı alan var. Bunu imar komisyonuna gönderelim. İmar komisyonu bunu emniyetle görüşsün. Keşke Fevziye’yle yeni Cuma arası tarihi bir yer. Barlarla ilgili bir karar alınacaksa valilik kaymakamlık oturup karar alırsınız. Bu alınacak karar hepimizi vebale sokar.” dedi

“BU KONUN İBADETHANE İLE ALAKASI YOK”

Hayrettin Ünlü’ye cevap vermek amacıyla tekrar söz alan Engin Uçar: “Bunun ibadethaneyle alakası yok. Ruhsat alınması için sağlık ocağı, hastane okul binasına bir mesafesi var. Bu mesafe olmadığında yapamazsınız. Konu öyle bir yere gitti ki sanki anlatan arkadaş Bu bizim babamızın oğlu değil. Karşınızda aynı şekilde konuşamazdınız. Her yeri açalım diye bir şey yok. Sadece kamudan mağdur olan insanların hak mücadelesini veriyoruz. Gereğini yapın başkan sorun herkes vicdanının kararını versin. Belki de orada çalışacak bir kişini alacağı maaşla o aile devlete üretecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge kabul edildi. Meclisin bitiminin ardından ise Uçar ve Ünlü birbirine girdi. Birbirlerine “Gerizekalı” ifadeleri kullanan meclis üyeleri alandan çıkartılarak sakinleştirildi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X