Aktaş: Daha fazla mücadele etmemiz gereken bir dönem

15 Mayıs 2018 14:41
CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Tamer Aktaş, “Bu dönem daha fazla mücadele etmemiz gereken bir dönem. Ben de yaşamının büyük bir bölümünü CHP’de geçmiş birisi olarak aday adayı olmaya karar verdim. Emeğimin değerlendirileceğine inanıyorum” dedi

Kentimizin tanınmış isimlerinden, yılların CHP’lisi Tamer Aktaş, milletvekili adaya adayı oldu. Hayatı CHP çatısı altında mücadele etmekle geçen Aktaş, aday adaylık sürecinde bu emeğinin göz ardı edilmeyeceğini düşünüyor. Diğer yandan CHP tabanının ciddi bir değişim talebi olduğunu vurgulayan Aktaş, “CHP ilimizde 20 yıldır ön seçim yapmamaktadır. Bu durum da örgütlerin dinamizmini olumsuz yönde etkiledi. Fakat bu dönem ön seçim yapılmaması ile alakalı genel merkezi geçmişteki gibi eleştirmiyorum. Çünkü bir zaman darlığı söz konusu. Olabilir miydi? Elbette olabilirdi ama olağanüstü koşullarda seçime gidiyoruz. Önceliğimiz listelerden öte tek adamlık yönetimine son vermek” dedi.

BU DÖNEM FARKLI

Son seçimlerde aday adaylığı düşündüğünü fakat ön seçim yapılmaması nedeniyle başvurudan vazgeçtiğini hatırlatan Aktaş, “Fakat bu dönem daha fazla mücadele etmemiz gereken bir dönem. Ben de yaşamının büyük bir bölümü CHP’de geçmiş birisi olarak aday adayı olmaya kara verdim. Öte yandan partinin genel merkezi tarafından bir değişim dönüşümün yapılacağına dair de düşüncelerim var. Ya da buna inanmak istiyorum. 20 yıl boyunca ön seçim yapmamış bir siyasi partiyiz. Artık tabanın değişim talebini bu defa genel merkezin dikkate alacağını düşünüyorum. Bunun için aday adayı oldum” diye konuştu.

ÖRGÜTÜN İÇİNDEYİM

Aktaş konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Örgütle her daim ilişkilerim çok iyi. Kendimi Kocaeli örgütüne anlatma noktasında değilim. 30 yılı aşkın süredir Kocaeli örgütünün içerisindeyim. Çizgimizi örgütümüz biliyor. Kendilerine bizimle alakalı görüş sunulduğunda olumlu referans sunacaklarına inancım tam. Bununla ilgili hiçbir kuşkum yoktur. Örgütümüzdeki bazı arkadaşlarımızla zaman zaman özellikle kongre dönemlerinde farklı yerlerde durmuş olsak bile, bana bakışlarının her zaman olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu da benim aday adaylıkla ilgili inancımı artırıyor.

HİSSETTİM VE YOLA ÇIKTIM

Liste yapılırken emeğimin değerlendirileceği kanısındayım. Genel merkeze son anda müracaat edenlerdenim. Bunun nedeni, mevcut durumun devam edip etmeyeceği ile alakalı. Bununla ilgili gözlemlerde bulundum. Yaptığım görüşmelerde değişimin olacağına dair bir hissiyatım oldu. Bunun ardından başvuruyu gerçekleştirdim. Görüştüğümüz arkadaşları yakından tanıyorum. Sıralamayla alakalı onlardan bir söz almadım ama emeğimin değerlendirileceğini hissettim ve bu yola çıktım.

ÖRGÜT EŞİTTİR ÜYEDİR

Benim için örgüt, Çayırova’daki sıradan bir üye ile il başkanına kadar gelen bütün arkadaşlarımdır. Örgütü zaman zaman birileri yönetir. Sonra başkaları gelir. Benim için örgüt hep üye olmuştur ve asıl olan da budur. Şunu da biliyorum ki üye, her zaman beni yanında görmüştür. Eylemde görmüştür, mahkemede görmüştür, açıklamada görmüştür. Örgütün mücadele alanlarında ilçe başkanlarımızla, yöneticilerimizle, üyelerimizle yan yana oldum ve bundan sonra da bu böyle olacak. Ben çok uzun zamandır sürekli ilçeleri gezen, üyelerle bir araya gelen bir partiliyim Eğer tüm ilçelerde çalacağım kapı olmazsa adaylığı zaten düşünmezdim.”

BÜYÜK ÇABA HARCARIM

Aktaş  son olarak şunları söyledi: “Siyaset yapan insanların ortaya iddia koyması çok doğru bir şeydir. Ben de bu konuda kendime güveniyorum ve iddialıyım. Ama ben olursam partiyi uçururum diyen ya da ben olmazsam parti yerle bir olur diyen yalan söylüyordur. Ben ne yapabilirim? Partinin sokakla barışmasına ciddi anlamda katkı koyabilirim. Olağanüstü koşullarda dahi demokrasi mücadelesi veren sivil toplum örgütleri, bizim solumuzdaki siyasi partiler bu tek adamlık döneminde tarihi bir misyon üstleniyorlar. Ben CHP ile o kesimler arasında ciddi bir köprü olabileceğimi düşünüyorum. En azından bunun için büyük çaba harcayabilirim.

BİR DEĞİŞİM YAŞANMALI

Mevcut milletvekillerimizle alakalı olumsuz hiçbir şey söyleyemem. Benim iddiam, mücadele sertleştikçe ve kızıştıkça, benim gibi isimlerin partiye daha faydalı olabileceklerini düşünüyorum. Hayata soldan bakan ve sokakta olan isimlere bu dönemde CHP’nin daha çok ihtiyacının olduğu düşüncesindeyim. Ben, başarılı bulduğum milletvekili arkadaşlarımdan bu işi daha iyi yapabileceğim iddiasıyla yola çıktım. Bir değişim yaşanmalı, listelere heyecan katılmalı. Cumhurbaşkanı adayımızın örgüte kattığı heyecanı görüyoruz. Listelerdeki değişimin de örgüte buna benzer bir heyecan vereceğine inanıyorum.’’

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X