Bakandan itiraf gibi cevap: Cengiz Topel serbest piyasanın inisiyatifinde!

17 Ekim 2023 11:51
Yolcu taşımacılığı yapılmayan Cengiz Topel Havaalanı’nın akıbetinin ne olacağını Bakanlığa soran YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gelen yanıt şaşırttı. Bakanlık, “Diğer taraftan; havayolu işletmeleri serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır. Uçuş başvurusu olması halinde değerlendirilir” yanıtını verdi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 12 yıl önce açılan Cengiz Topel Havaalanı, açıldığı günden bu yana adeta kaderine terk edilmiş durumda. Yolcu taşımacılığı yapılmayan Cengiz Topel Havaalanı’nın bundan sonra ne olacağı ise merak konusu oldu. TBMM’de birçok kez gündem olan havaalanı ile ilgili bir soru önergesi de YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan geldi.

ŞAŞIRTAN CEVAP

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi veren YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu’na gelen cevap ise oldukça şaşırttı. Cengiz Topel’in akıbetinin ne olacağının soran Gergerlioğlu’na Bakanlıktan gelen cevap şöyle:

TİCARİ KURULUŞLARDIR

‘’Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı mevcut alt ve üst yapı olarak uluslararası standartlarda her türlü hizmeti verebilecek donanıma sahip ve 7/24 hava trafiğine açık olup, havalimanında 2023 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle toplam 1.785 yolcu ve 719 uçak trafiği gerçekleşmiştir. Diğer taraftan; havayolu işletmeleri serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır.

BAŞVURU OLURSA

Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi, aktarmalı/aktarmasız uçuş ile seferin icra edilmesi vb. hususlar; havayolu işletmelerinin kendi uhdelerinde olup, havayolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır. Uçuş başvurusu olması halinde, başvurular ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca değerlendirilmeye alınmaktadır.’’

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X