Baro’dan temsili tören

01 Eylül 2020 10:50
Yeni Adli Yılın ilk gününde Kocaeli Barosu Kültür Tepesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Pandemi sürecinden dolayı bu yıl gerçekleşen tören az katılımlı ve temsili olarak gerçekleşti

Kocaeli Barosu, yeni adli yılın ilk gününde Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören pandemi sürecinden dolayı temsili olarak gerçekleşti. Yaklaşık 20 yıl Baro ile Başsavcılık ortaklığında gerçekleşen etkinlik bu yıl sadece baronun katılımı ile gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl, adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılması nedeni ile kriz çıkmış, Kocaeli Barosu adli yıl açılışına katılmama kararı almıştı. Baro’nun aldığı karar sonrası Başsavcılık çelenk törenine katılmamıştı. Bu yıl Külliyede yapılacak olan adli yıl açılışı törenine ise Baro’lar davet edilmedi. Başsavcılık ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi çelenk törenine katılmadı.

KISITLI KATILIM

Kocaeli Barosu Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen çelenk törenine Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Önceki Dönem Baro Başkanı Ersayın Işık, Avukat Kadir Caner Karakadıkar, Nuriye Yılmaz, Ünal Utku Toksöz, Kocaeli Barosu’na bağlı avukatlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Kocaeli Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir törende gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu yıl adli yıl açılışını olağanüstü koşullarda gerçekleştiriyoruz. Tüm dünya ile birlikte Ülkemizi de etkisi altına alan Pandemi sebebiyle gerek evimizde kaldığımı süre gerekse normalleşme süreci içerisinde hukukun, sosyal devletin, yaşam hakkının önem ve değerini iliklerimize kadar hissettik. Sadece yaşamak amacıyla mücadele ettiğimiz bu süreç içerisinde uzun yıllardır yürütülen politikalar nedeniyle ekonomik ve sosyal sorunları çiğ gibi büyüyen mesleğimizin pandemi sürecinde daha da artan sorunlarına çözüm beklerken meslek örgütlerimizi bölmeye ve işlevsizleştirmeye yönelik bir yasa değişikliği ile karşı karşıya kaldık.” dedi

“GERİ ÇEKİLMESİ YÖNÜNDE ÇAĞRI YAPTIK”

“Bu yasa değişikliğinin önüne geçebilmek için TBB ve tüm Barolar ile birlikte 19 Mayıs ve 1 Haziran Bildirgeleri yayınlayarak değişiklik teklifinin geri çekilmesi yönünde çağrı yaptık” diyerek sözlerine devam eden Başkan Candemir, “Yaptığımız tüm çağrılarda demokratik hak kullanım yönünde müşterek irademizi de ortaya koyduk. Bildirgelerde belirtildiği üzere ivedi olarak TBB önderliğinde tasarının ortadan kaldırılması için acil eylem planı yapılması da dahil Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Kamu Denetçiliği Kurumu başta olmak üzere siyasi partilerin tüm lider ve milletvekilleri ile görüşme yapılmasını planladık.” İfadelerin kullandı.

“MESLEK ONURUNA YAKIŞIR SEVİYEDE SAĞLANMALI”

Candemir sözlerinin devamında, “Bununla birlikte genç avukatların istihdam koşullarının denetlenebilir getirilerek çalışma koşullarının meslek onuruna yakışır seviyede olması sağlanmalıdır.  Hukuk devleti ve evrensel hukuk normlarına uygun uyarlama süreci başta ifade özgürlüğü olmak üzere tüm temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin teminatidır. Bu nedenle yargının sorunlarının çözümlenmesi ve bu surette hukuk devletin’in tüm mekanizmaları ile işlerlik kazandırılması için çalışmalıyız. Yargının tüm sorunlarının çözümlendiği, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği, adalet, demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin kaim kılındığı günlere erişmek dileğiyle, Yeni adli yıl tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X