Başkan Hürriyet o firmayı affetmedi!

16 Kasım 2022 12:32
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kendine yakın denilen, hatta bazı kesimler tarafından yeğeninin olduğu iddia edilen Kar Peyzaj firmasını affetmedi

İzmit Belediyesi, açık ihaleye katılarak, ihaleyi kazanan Kar Peyzaj firmasının taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle işlem başlattı. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapan İzmit Belediyesi bu firmanın ihalelere girmesinin yasaklanmasını istedi. Bilindiği üzere, adı geçen firmanın İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yakını olduğu iddia edilmiş ve başkan Hürriyet bu iddialarla yıpratılmak istenmişti. Son olarak ise Kar Peyzaj firması İzmit Belediyesi’nin mobilya alımı için yaptığı açık ihaleye katılmış ve ihaleyi kazanmıştı. Fakat firma taahhüt edilen sürede işi tamamlayamayınca Başkan Hürriyet, gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdi.

İHTAR YAPILDI

İzmit Belediyesi tarafında bakanlığa verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 28.06. 2022 tarihinde 2022/535235 hale Kayıt Numarası ile 4734 sayılı kanunun 21. Maddesinin (f) bendi uyarınca ihalesi yapılmış olan ve 04. 08. 2022 tarihinde sözleşmesi imzalanan Mobilya Alım İşi KAR PEYZAJ MİMAR MÜH. İNŞ. TAAH. TURZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Uhdesinde kalmış, Yüklenici ile 04. 08. 2022 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Yüklenicinin 01ç 09. 2022 tarihli dilekçesine istinaden 45(kırk beş) gün uzatımı onaylanmış olup verilen ek süre içerisinde yüklenici taahhüdünü yerine getirememiş söz konusu sözleşme Madde 34.1. uyarınca 10 gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanacağı tebliğ edilmiştir.

İHALELERE GİRİŞİ YASAKLANSIN

Ancak ihtar edilen süre sonrasında da yüklenicinin sözleşmeye konu malı teslim etmediği, 28. 10.2022 tarihine Mal Kabul Komisyonunca tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır. 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, İdarenin Sözleşmeyi Feshetmesi başlıklı Madde 20(a) bendi ve ilgili sözleşmenin Madde 34.4. bendine istinaden genel hükümlere göre sözleşmenin tasfiyesine karar verilmiştir. 4735 Sayılı Kanunun 26. Maddesi gereği ilgili firmaya kamu ihalelerinden yasaklama getirilmesi hususunda gereğini arz ederim.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X