Başkan Hürriyet: Sınavlarda çok şeffafız

02 Şubat 2021 15:50
Sınav sonuçlarına istinaden kaç personel istihdam edildiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Güzin Taştekine cevap veren Hürriyet;” Sınav sonuçları düzenli olarak internet sitemizde yayınlanıyor. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz, iptal ettiğimiz yazılı sınav yapamadığımız oldu. Dolayısıyla pandemi sonrasına bıraktık. Bu konuda çok net ve şeffafız” dedi

Sınava katılan vatandaşlarımız ilgili sınava ulaşamadıklarını, belediye tarafından kendilerine cevap verileceği söylenmiştir. Sınavı kazanıp iş başı yapan var mıdır? Sınav sonuçlarına istinaden kaç personel istihdam edildiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Güzin Taştekine cevap veren Başkan Hürriyet ise konuyla ilgili “Sınav sonuçları düzenli olarak internet sitemizde yayınlanıyor. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz, iptal ettiğimiz yazılı sınav yapamadığımız oldu. Dolayısıyla pandemi sonrasına bıraktık. Bu konuda çok net ve şeffafız. Çok başvuru oluyor. Çok uzun süren sınavlar oluyor pandemi nedeniyle. Eşlik ederseniz bu sınavlara katılabilirsiniz. Sınavlar arşive de konuluyor. Amir arkadaşlarımızla beraber sonradan bu sınavları izliyoruz. Sınavla bize katılan arkadaşlarla da görüşebilirsiniz. Hiç umudum yoktu hiç siyasi açıdan tanıdığım yoktu diyenler bile var” dedi.

ÇİFÇİLERE NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda kar yağışı sonrası seraları tahrip olan çiftçilere yardımda bulunulması gerektiğini belirten MHP’li Kazan, “İzmit Belediyemizin  Hacıoğlu, Eseler, Durhasan ve Bayraktar mahallelerindeki sera üreticileri Bölgemize yağan yoğun kar yağışından dolayı seraları hasar görmüştür. İzmit Belediyesi olarak adı geçen mahallelerimizdeki sera üreticilerimizin yaralarını kapatmak adına kalan yaranın da tarafımızdan kapatılması için ilgi komisyonlara havalesini ve vatandaşlarımıza gerekli maddi yardımların belediyemizce yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Başkan Hürriyet konuyla ilgili “Hürriyet gücümüz nispetinde maddi destek yapacağız. Onlara can suyu olması adına yardım edeceğiz” dedi.

KAZAN DEZENFEKSİYON ROBOTUNU SORDU

Dezenfeksiyon robotu patenti başvurusunda bulunan İzmit Belediyesi’nin bu cihazı ne zaman halkın kullanımına sunacağını soran MHP’li Kazan, İzmit Belediyesi’nin Ultraviyole (UV) Dezenfeksiyon Robotu  için patent başvurusunda bulunmasının ardından konuyla ilgili bir önerge veren MHP’li Meclis Üyesi İlker Kazan, “Basından öğrendiğimiz kadarı ile aynı cihaz 2012 yılında patenti alınmıştır doğru mudur? Belediyemiz bugüne ne kadar masraf yapmıştır? Bugüne kadar hangi aşamaya gelinmiştir?” diye sordu. Başkan Hürriyet ise “Çok çeşitli versiyonlar var. Belediyede yoğun bir şekilde kullandığımız patentli ürünleri de test ettik. Başarılı olundu” dedi.

‘KÖY HAKLARI’ KOMİSYONDA

Köylerin mahalle statüsü kazanmasıyla bazı haklarını kaybettiğini belirten MHP’li İlker Kazan, “İlçemizdeki mahallelerin kaybettikleri hakları geri kazanabilmesi için ilgi önergemizin ilgi komisyona havalesini, gündeme alınmasını, araştırılmasını ayrıca belediyemize bağlı kırsal mahalle statüsüne sokabilmemiz için muhtarların dinlenerek gerekli müracaatların alınıp İzmit Belediye Meclisini ve İzmit halkını bilgilendirmenizi önemle arz ve rica ederim” dedi. Önergeye cevap veren Başkan Hürriyet, “Apar topar çıkan bir yasa. Gerekçeleri açıklanmadı. Artısını eksisini değerlendirmek gerekiyor. Önce bölge halkı ve köy muhtarlarıyla olgunlaştırıp hareket etsek daha iyi olur. Hukukçu olarak bile açıklayamadığım detaylar var. Bakanlıktan yönergeler de gelmiş olur” dedi. Önerge oy birliği ile komisyona havale edildi.

MHP MİNYATÜRLERE BAKIM İSTEDİ

MHP’li Kazan “İzmit Belediyemizin Halil Vehbi Yenice Başkanımızı zamanında ilçemize kazandırılan ilçemizin Dünden Bugüne İzmit adlı minyatürleri yapımından günümüze kadar zaman aşımından dolayı aşınmış olup İzmitimize yakışmayan bir görüntü oluşturmaktadır.

Bu neden ile ilgi minyatürlerin bakımının yapılarak İzmit’imizin giriş kapısı konumundaki alanda Gerekli çevre düzenlemesinin yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Hürriyet cevap vererek “Bakım konusu ciddi bir konu. Bakayım derken bile elimizde kalabilir. Zamanında yapılan tartışmaları biliyorsunuz. Birkaç model geliştirelim dedik. Restore de olmuyor. Aşırı pahalı restorasyon bakımı. Minyatürlerin restore edilecek hali de kalmadı. Hep birlikte karar verelim istiyoruz” dedi. Önerge, oy birliği ile komisyona havale edildi.

ARPACI SOKAK HAYVANLARINI GÜNDEME ALDI

Sokak hayvanları için Kalıcı bir planlama yapılmasını isteyen MHP’li Meclis Üyesi Ayhan Arpacı da söz alarak “Birkaç hayvanseverin insafına bırakılacak bir konu değil. Mama alıp sosyal medyada paylaşmak kışın beslemek yazın su koymak yeterli değil. Bu konuda en gelişmiş ülke Almanya. Çok ciddi bir yasa yapmış. Bir kere hayvanlara eşya olarak bakmak suçtur orada. Bunu yapacaksak Almanya’daki model gibi yapalım. Bu işin çözülmemesinin nedeni bu konuda siyaset yapılmasıdır. Bilenin değil de çok konuşan ve desteklenen dinlenince bu sorun hala çözülmedi. Kapalı ve açık alan ısıtma sistemi, köpek bakımını yapacak bir sistem yapılmalı. En azından kış ayında onları konforlu bir şekilde yaşatalım” dedi.

2 BAR ESNAFI AK PARTİ’Yİ BÖLMÜŞTÜ

Öte yandan geçtiğimiz ay İzmit Belediye meclisinde AK Partili meclis üyeleri arasında iki bar esnafının mağduriyeti konusunda ayrılıklar yaşanmıştı. Mecliste grup çoğunluğuna uymayan dört isim il disiplin kuruluna sevk edilmişti. Akabinde Grup Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, hem İzmit Belediyesi hem de büyükşehir belediye meclisindeki görevlerinden istifa etmişti. İki esnafın mağduriyetinin giderilmesindeki en büyük rolü oynayan Meclis Üyesi Engin Uçar da meclis üyeliği görevinden istifa etmişti. Bunun üzerine AK Parti, Grup Başkan Vekilliğine Muharrem Tutuş’u atarken Engin Uçar’ın yerine ise Hüseyin Alyüz yedeklerden meclise girmişti.

HÜRRİYET TUTUŞ’U TEBRİK ETTİ

AK Partili Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, Grup Başkan Vekili olan ilk meclis deneyimini yaşarken Engin Uçar’ın yerine meclise giren Hüseyin Alyüz de ilk kez mecliste yerini aldı. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet de Tutuş’u tebrik ederek “Hayırlı uğurlu olsun hem şahsınız hem gurubunuz adına. Sizler hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Ayrıca Merkezi İş Alanı (MİA) 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Hükümlerinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması ile ilgili rapor oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı 2 Mart Salı günü saat 14:00’da yapılacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X