Bayraklara sahip çıkmayan dernek yönetimi görevden alındı

03 Kasım 2023 14:31
Körfez Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, Türk ve Azerbaycan bayraklarına hak ettiği değeri göstermediği gerekçesiyle genel merkez tarafından görevden alındı

Körfez Yeniyalı Mahallesi Harman Sokakta yer alan ve kendisine ait 4 katlı binada 23 yıldır hizmet veren Körfez Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi, Türk ve Azerbaycan bayraklarına hak ettiği değer gösterilmediği için, şikayet edildiği derneğin Ankara genel merkezi tarafından görevden alınarak yerine atama yapıldı.

ŞİKAYETTE BULUNULMUŞTU

4 katlı dernek binasının ve derneğin kapılarının yaklaşık 8 aydır kilitli olduğu, 100. yılında bile Türk Bayrağının eskimesine rağmen değiştirilmediği ve her iki ülkenin bayrağını da hak ettiği değerin verilmediği, dernek faaliyetlerinin de gösterilmediği gerekçesiyle üyeler tarafından Ankara genel merkeze şikayette bulunmuştu.

BAŞKAN VE YÖNETİM GÖREVDEN ALINDI

Şikayeti değerlendiren Azerbaycan kültür ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi yetkilileri yaptırdıkları incelemeden sonra binanın adeta harabeye döndüğünü ve 8 ay önce meydana gelen su patlağı nedeniyle de döşeme ile birçok eşyanın da hasar gördüğünü tespit ederek mevcut başkan Mehmet Pamuk ve yönetimini görevden aldı.

GÖZLERİNE İNANAMADI

23 yıllık geçmişe sahip derneğin 17 yıl şube başkanlığını yapan Abdullah Salar bu olaydan sonra bir kez daha atanarak dernek başkanlığına davet edildi. Üç buçuk sene önce yönetimi devreden Abdullah Salar Dernek binasına geldiğinde gözlerine İnanamadı. Eski ve yıpranan iki ülkeye ait bayrakların değiştirilmediğini, binanın kameralarının eksildiğini, kabloların koptuğunu ve dış cephe boyamasının daha yapılmadığını, binanın içinde ise su patlağı nedeniyle önemli ölçüde hasar olduğunu söyleyen Abdullah Salar yetkililerden gerekli tespitlerin yapılmasını isteyerek, daha sonra görevi devralacağını belirtti.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Bu arada yaklaşık 6 ay patlak nedeniyle boşa akan su faturasının yüksek oranda gelmesinden de endişe duyduğunu belirten Abdullah Salar, derneğin bu halini görünce gözyaşlarını tutamadığında söyledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X