BBP Karatepe için Ali Oktay tek aday

07 Ekim 2022 15:01
BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay bugün basın mensupları ile bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan Oktay, Abdullah Çatlı konusuna da değindi

AK Parti üyeliğinden istifa eden Ali Oktay, kısa zaman önce Büyük Birlik Partisi Kartepe İlçe Başkanı olarak göreve getirilmişti. BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay saat 10:30 itibarıyla Köfteci Ramiz restoranında 16 Ekim’de gerçekleşecek olan ilçe kongresi öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Oktay ayrıca ilçe başkanlığı için tek adayın kendisi olduğunu vurguladı.

3 BİN ÖĞRENCİYE YEMEK YARDIMI

Göreve geldiği günden itibaren yaptıkları ve yapacakları projeler ile ilgili basına açıklamalarda bulunan Oktay şu ifadelere yer verdi: “Siyasi hayatım AK Parti Kartepe’de gençlik kollarında başladı. Yaklaşık bir yıl önce AK Parti üyeliğinden istifa ettim. 45 gün önce il başkanımızın önerisi ve genel başkanımızın onuruyla Kartepe ilçe başkanı olarak atandım. Maalesef Büyük Birlik Partisi ilçe teşkilatı hiç Kartepe’de kurulmamış. Biz atandıktan sonra hemen ilçe binasını oluşturup kadın kolları başkanımızı atadık.16 Ekim Pazar günü birinci kongremiz gerçekleşecek. Alperen ocaklarımızın bir çalışması var. Kocaeli İl başkanlığı olarak üniversite yerleşkesinde Alperen aşevi evi kurarak 3 bin öğrencimize yemek yardımında bulunacağız. Ayrıca kütüphane gibi birden fazla sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri sosyal bir tesis açılışında bulunacağız” dedi.

ŞAİBEYE KARIŞMAMIŞ ÇOK ŞEREFLİ BİR PARTİ

Oktay açıklamasına şöyle devam etti: ‘’Siyasi parti olarak ismi şaibeye karışmamış çok şerefli bir parti. Kaymakamımız yeni atandı, ziyaret edip çalışmalarımızdan bahsettik çok güzel dönüşler aldık. Adım adım Kartepe adında proje yapacağız. Bütün sokakları gezip sesini duyuramayan vatandaşlarımızın sesi olmak için sorunların takipçisi olacağız. Partimiz Cumhur İttifakında yer alıyor. Türkiye’de önemli bir genel seçime gidiyoruz. Biz buraya hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik. Bütün yöneticiler böyle söyler ama biz bunun için çalışacağız.

ABDULLAH ÇATLI VE MUHSİN YAZICIOĞLU İDDİASI

Ülkemizin durumunu biliyorsunuz. Ülke ikiye bölündü. Ben ve partim ülkemizin bekası için Cumhur İttifakında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Partimizin politikasını takip ederseniz görürsünüz. Biz Cumhur İttifakında bir nevi muhalefetiz. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyebiliyoruz. Biz hükümet ortağı değiliz. Biz Cumhur İttifakının paydaşıyız. Ocaklarda yetişmiş birisiyim. Partinin geçmişi ile ilgili sadece bulabildiğim 1978 yılında şehit liderimiz Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaparken Abdullah Çatlı tutuklanmış, bu sadece iddia. Genel Başkanımız İstanbul Emniyet Müdürlüğünü aramış, demiş ki salmazsanız İstanbul’un çeşitli yerlerinde bomba patlatırız. 1980 darbesinden sonra bu iddialar yüzünden cezaevine girmiş. 5 buçuk yıl hücrede yatmış ve beraat etmiş. İnanın bana araştırdığım zaman bulabildiğim sadece bu var. 30 yıllık siyasi parti olup bu kadar lekesiz olan bir parti yok. Daha temiz daha şaibeye bulaşmamış parti bulamadım.”

TÜM PARTİLERDE BİR İDDİA VAR BİZİM PARTİDE YOK

BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay, basın açıklaması sonrası basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Basın açıklaması sırasında “Siyasi parti olarak ismi şaibeye karışmamış çok şerefli bir parti” sözlerine yer veren İlçe başkanına “ 30 senedir hiçbir lekeye karışmayan bir parti olduğunu söylediniz. AK Parti’nin lekesi lekesi neydi?” sorusu yöneltildi. Oktay, soruya şu şekilde cevap verdi. “Leke derken yanlış cümle kullanmış olabilirim. Şaibeye karışmamış diyebiliriz. Baktığımızda geçmişte tüm partiler için şurada şunu aldılar tarzında iddialar var. Baktığınızda Büyük Birlik Partisinde böyle bir durum yok.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X