Bir sınıfta 1.5 sene de 4 defa öğretmen değişir mi?

28 Kasım 2017 10:40
İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi'nde bulunan bir ilkokulda 2. sınıfa giden oğlunun 1.5 senede 4. kez öğretmeninin değişmesinden yakınan veli, hem okul yönetimine hem de Milli Eğitim’e sitem etti

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'nda 2. sınıf öğrencisi olan oğlunun 1.5 senede toplam 4. kez sınıf öğretmeninin değiştiğini dile getiren veli Erkan S., okul yönetimine ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sitem etti. Veli, her ayrılmanın ardından çocukların yıkım yaşayarak psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti. Çocukların adaptasyon sorunu yaşadığını belirten veli, yetkililerden bu duruma çözüm üretmesini istedi.

Öğrenci velisi, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkogretim Okulu'nda 2. sınıfta okuyan oğlumun 4. öğretmeni bugün itibariyle göreve başlayacak. 1.5 senede 4. öğretmen... Çeşitli sebeplerle okuldan ayrılan, her ayrılmanın ardından yıkım yaşayan evlatlarımızın psikolojileri bozulmuş durumda. Tüm öğretmenlerimiz değerlidir bizler için fakat eğitim ve öğretim tarzlarının birbirinden farklılık göstermesi ve bu kadar sık değişimden dolayı çocuklarımız adaptasyon sorunu yaşamaktadır. Bilindiği üzere ilkokul dönemi çocuklarımızın gelecekleri için çok önemlidir. Hiçbir önlem almayan okul yönetimini kınıyorum. Maalesef ki bu yönetimi seçme hakkımız bulunmamaktadır. Gayelerinin sadece mesailerini doldurmak olduğunu düşünmekteyim. Milli Eğitim Müdürlüğü'nü göreve davet edemiyorum çünkü bu durumun baş rolünde bulunmaktadırlar."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X