Birleşik Metal, Çemsan önünde eylem yapacak

24 Mart 2022 11:01
Birleşik Metal İş Sendikası, örgütlenme çalışmasını tamamladığı Çemsan’da iş verenin çalışanlara baskı yaptığını belirtti. Sendika yarın Çemsan önünde bir basın açıklaması yapacak

Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şubesi, örgütlenme çalışmasını tamamladığı ve bakanlıktan yetki belgesi aldığı Çemsan iş yerinde işçilere baskı yapılarak, başka bir sendikaya yönlendirildiklerini iddia etti. Sendika yarın Çemsan önünde bir basın açıklaması yapacak. Açıklamaya Genel Başkan Adnan Serdaroğlu da katılacak.

YETKİ TESPİT YAZISI GELDİ

Sendikanın açıklaması şöyle: "Çemsan Çelik ve Çemsan Gıda ve Kimya Teknolojileri Mak. San. ve Tic A.Ş işyerinde çalışan işçilerin çoğunluğu Anayasal ve yasal haklarını kullanarak sendikamıza üye olmuşlardır. Bakanlık tarafınıza yetki tespit yazısını göndermiştir.

PROTESTO EDECEKLER

Ancak işçilerin sendikamıza üye olduklarından haberdar olan işveren üyelerimizi sendikadan istifaya zorlayarak ve Türk Metal’e üye olmaları için baskı yapmaktadır. İş vereni protesto etmek amacıyla 25 Mart 2022 Cuma günü saat 17:00’de işyerinin Karaburun Mahallesi D-100 Karayolu Caddesi No:572  (Ormanya karşısı) Genel Başkan Adnan Serdaroğlu ve yönetim kurulumuzun katımıyla basın yapılacaktır.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X