Bozkurt: Altılı masa ülkeyi değiştirecek

11 Aralık 2022 21:30
Deva Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, altlı masanın son aldığı kararlarla ülkedeki olumsuzluğa neden olan başkanlık sistemi başta olmak için üzere tüm olumsuzluklara çözüm olan önlemler alacaklarını söyledi

Deva Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, yeni bir anayasa hazırlığı ile başlandığını ve sonrasında da çok önemli kararlar alınacağını ifade ederek, “Güçlendirilmiş bir parlementer sistem yeni hükümetin temeli olacaktır. Böylece söz, yetki ve karar yeniden halkın meclisinde olacaktır. Partili Cumhurbaşkanı dönemi sona erecek ve özgürlükçü bir anayasa taslağı onaya sunulacaktır. Meclis güçlü, yargı bağımsız, yürütme istikrarlı olacaktır. Güçlendirilmiş parlementer sistemde yeni hükümet kurulmadan mevcut hükümet düşürülemeyecek, parti kapatma, dokunulmazlığı kaldırma zorlaştırılacaktır. Hayvan hakları anayasaya girecek, kadına şiddet suçu işleyen milletvekili olamayacaktır” dedi.

BOŞUNA KAVGA BEKLİYORLAR

Orhan Bozkurt, altılı masanın hazırladığı çalışma programı ve anayasa değişikliğinin ihtiyaç duyulan tüm onarımları içerdiğini ve halkın isteklerini kapsadığını da sözlerine ekleyerek, “Altılı masada ben sen kavgası bekleyenler boşuna bekliyorlar. Baştan beri anlaşma halinde olan masa üyeleri, halkın isteklerini göz önüne alarak çalışma programını hazırlamaya devam ediyor. Zamanı gelince de en çok merak edilen aday kim sorusuna yine anlaşarak cevap verilecektir” diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X