Bozkurt Uslu milletvekili aday adayı

13 Mart 2023 11:13
CHP'den  geçtiğimiz dönem belediye başkan adayı olmak için adı geçen Bozkurt Uslu, bu dönemde yine aynı şekilde aday olması beklenirken Kocaeli milletvekili aday adaylığı için yola çıktığını duyurdu

Bozkurt Uslu' nun milletvekilliği için yola çıkması ile birlikte yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için adı geçen isimler azalmış oldu. Yerel seçimlerde Körfez'den CHP'den Tayfun Balıkçı,İYİ Parti'den de Güner Çiçekli isimleri ön plana çıkmaya devam ediyor.

KENTİN ÜZERİNDE UZLAŞTIĞI İSİM 

Bozkurt uslu sosyal medya duyurusunda, " Değerli yol arkadaşlarım; İttifakımızın tüm bileşenleri;
Sevgili hemşerilerim; Bozkurt Uslu olarak 30 yıldır partime ve çeşitli sivil toplum örgütlerine hizmet etmekteyim. Bu kentin bir evladı olarak ortaya emeğimi koymaktayım. Bu hizmet sürecimin tamamında, Cumhuriyetimizi kuranlara sadık kalarak, Partimin tüzük ve programına uyarak, Genel Başkanım ve Genel Merkezimin direktiflerini harfiyen yerine getirerek, toplumumu, kentimi ve ülkemi kendimden önde tutarak görev yapmaktayım. Gerek Partimde gerekse de içinde yaşadığım toplumda sevgi, saygı ve sadakati öncelikli noktada tutmam, beni, bu kentin üzerinde uzlaştığı bir isim haline getirdi. Bu sebeple, partimin ve şehrimin üzerimde genel bir kabulünün olacağına inancım tam. Partimiz için emek önemlidir. 2012 ile 2019 arasındaki 5 seçimde İzmit İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptım. Referandumdaki görevim, İl Referandum Kurul Başkanlığı idi. Öte yandan bu dönemde her zaman örgütlerimin verdiği sorumlulukları yerine getirdim. İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet, o dönem örgütlerimizin içinden çıkarak önce milletvekili, sonra da belediye başkanı oldu. Çünkü gerçekten iyi çalıştık. Bizim emeğimizle Başkanımızın mücadelesi birleşti ve başarı geldi. Şunu ifade etmeliyim ki, örgütlerle bağım hiç azalmadı.

MİLLETVEKİLİ OLARAK ANKARA'DA OLMAK İSTİYORUM

Hizipleşmeyi, dar ekiplerle bireysel mücadele vermeyi kendime yol olarak belirlemedim. Cumhuriyet değerlerine inanmış herkesin, partimin her bir üyesinin, adalet arayan, küçülen ekmeğini büyütmek için mücadele eden tüm vatandaşların yol arkadaşı oldum. Yaptıklarımla, eylemlerimle bunu kanıtladım. Bu sebepledir ki, kent insanının ağabeyi, kardeşi, arkadaşı olarak milletvekilliği göreviyle Ankara’da olmak istiyorum. Bu görevle, yüzlerce – binlerce insanın sesi olacağıma yürekten inanıyorum. 6’lı Masa, Genel Başkanımızın çok büyük emekleri ile kuruldu. Ben de Körfez Belediye Başkan Adaylığım sürecinde kol kola girdiğim bir siyasi partilerin yöneticileri ile ilişkimi daha da güçlendirdim. Partimizin yanı sıra İYİ Parti, SP, DP, DEVA ve Gelecek Partisi’nin başkan ve yöneticileriyle hep iç içe oldum. Sadece kendi partimin değil, onların üyeleri ile de sık sık buluştum. Onların bana verdiği destek, bu yoldaki inancımı daha da kuvvetlendirdi. Yine adaylığım sürecinde desteklerini hiç esirgemeyen HDP yöneticileri ile sık sık bir araya geldim. Körfez ve Dilovası başta olmak üzere birçok ilçede HDP seçmeni ile buluştum. Bu sebeple şunu ifade etmeliyim: Benim adaylığım sadece bir CHP’linin adaylığı değil, aynı zamanda bu siyasi partilerin topyekun adaylığıdır. Dün Körfez’de sahaya inen yol arkadaşlarım, yarın da Kocaeli’de ineceklerdir. Eminim. Şuna inanıyorum; ben ya da bir başkası, partiye oy getirecek adaylarla birlikte Kocaeli’de CHP’nin makus talihi değişecek, CHP birinci parti olacaktır. Millet İttifakımızın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na en büyük destek Kocaeli’den gelecektir. Sonraki yerel seçimlerde de Kocaeli kazanılacaktır. Sahada gördüklerim bana bu sorumluğu yükledi, bu umudu verdi. Özetle, bu kentin bir evladı, Partimizin bir emektarı, bu şehirde geniş kesimlerin üzerinde uzlaştığı biri olarak, milletvekilliği için yola çıktığımı ifade eder, desteklerinizi beklerim. Birlikte başaracağız. Saygılarımla… " diye seslendi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X