Büyük destek: Çalık için sokaklar doldu taştı

20 Ocak 2019 17:54
CHP Karamürsel Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık’ın tanıtım toplantısında CHP’liler, gövde gösterisi yaptı. Meşaleler yakan CHP’liler, oldukça kalabalıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel aday tanıtım toplantısı, Karamürsel Kültür Merkezi’nde binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Programın açılışını kısa süre önce ani bir rahatsızlık nedeni ile ağır bir ameliyat geçiren, Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Kara yerine yeni ilçe başkanı olarak atanan Suat Ülkü yaptı.

VEKİLLER DESTEK VERDİ

Belediye Başkan Adayı Ahmet Çalık’ın tanıtım programına, CHP Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, Kocaeli eski milletvekilleri Hikmet Erenkaya, Bekir Yurdagül, Halil Çalık, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve il yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve yönetimi, Karamürsel’in efsane başpehlivanı Aydın Demir, yine ilçenin usta pehlivanlarından Mehmet Yılmaz, CHP’li Karamürsel eski Belediye Başkanı Mustafa Asım Ugurlu, il eski başkanı Keramettin Gençtürk, eski belde belediye başkanı Haşim Baştürk, Nusret Şanlı ve Sabahattin Erdebil’in yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katılım sağladı.

KARAMÜRSEL SEPETİ

Ahmet Çalık, konuşmasına “Memleket İsterim” şiiri ile başladı. Çalık, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Mutlu bir ilçe, modern bir kent yaratmak istiyoruz. Kibirden ve kaprislerden uzak, hoşgörülü bir yönetim anlayışı istiyoruz. Tüm halkımız ile birlikte, Karamürsel’imize yakışan hizmetleri yapmak, geleceğine iz bırakmak istiyoruz. Adaletli, Ahlaklı, Akılcı ve Şeffaf bir yönetim anlayışı ile ilçemizde fark yaratmak istiyoruz. Bu arzu ile yola çıktık. İlçemiz, çevresindeki ilçelerle olan yarışında, geriye düşmüştür. Markalarımız, yok olmaya yüz tutmuştur. Memlekete ün salmış sepetimiz bir arkadaşımız da olmasa hepten yok olacak.

EĞİTİME AĞIRLIK VERİLECEK

Köylümüzün, hasadından, para kazanmasını sağlayacağız. Kentle, köy arasındaki, ekonomik ilişkiyi güçlendireceğiz. Hayvancılık, bölgemizde, çok güçlü olduğumuz bir alan. Bu işi, çok iyi yapan, müesseselerimiz mevcut. Bu konu ile ilgili özel projeler geliştirip, tüm Marmara’da daha etkin hale geleceğiz. Balıkçılık, bizim tarihsel bir uğraşımız. Balıkçılığımızdan sağladığımız faydayı, en üst seviyelere çıkartmak için çaba göstereceğiz. Eğitim, ülkelerin geleceğidir. Eğitime, ayrı bir önem vereceğiz. İlçemizi, eğitim kenti yapabilmek için, her türlü gayreti göstereceğiz. Öğrenci yurt binaları yapacağız ve bunları yandaşlara değil, ehil ellere teslim edeceğiz.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ

Engelliler, dezavantajlı gruplar ve aileleri için projeler üreteceğiz. Hayatlarına dokunacağız. Yaşamalarını kolaylaştıracağız. Günü kurtarmak için değil, yarınlar için planlar yapacağız. Gelecek, güzel günlerin temellerini, birlikte atacağız. Kısacası İlçemize sahip çıkacağız. Oy hesabı yapmayacağız. Kimseyi ayırmayacağız. Tüm halkımızı, ailemiz gibi göreceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Kimse merak etmesin. Bu ilçede kimse bizden zarar görmeyecek. Hakkı olan hakkını alacak. Kanuna ve Ahlaka uyan her talep değerlendirilecek.

BELEDİYE RANT KAPISI OLMAYACAK

Kimse bize kanunsuz ve ahlaksız tekliflerle gelemeyecek. Biz bayrağı daha yukarılara taşımak için geliyoruz. Bizler sorunun değil, çözümün parçası olacağız. Belediyeler, insanların doğumundan, ölümüne kadar, o kentteki, her türlü yaşamsal sorunlarıyla ilgilenmek durumundadırlar. Her zaman, bu bilinçle, hareket edeceğiz. Hayatınıza dokunmak, bu şehirde yaşamınızı, daha konforlu hale getirmek istiyoruz. Belediyemizi, rant kapısı olmaktan çıkarıp, yedi yirmi dört hizmet kapısı haline getireceğiz. Bizim projelerimizin odağında, İnsan olacak

“SİZDEN 5 YIL İSTİYORUM”

Bu iddialarımızı gerçekleştirebilmek için, sizden yetki istiyorum. Sizden, bir fırsat istiyorum. Sizden, bir 5 sene istiyorum. Bizi deneyin istiyorum. Ön yargılardan uzak, parti gözetmeden, Adaylara bakarak, Kim daha ehliyetli? Kim daha liyakatli? Kim daha güvenilir? Kim daha heyecanlı, Kim daha çok hizmet üretir Kimin kapısı halka daha açık olur diye bakarak, Oy tercihinde bulunmanızı istiyorum. Karamürsel'in değişime, yeni bir heyecana ihtiyacı var. Bu değişimi gerçekleştirmek zorundayız. Değişsin ki, yeni bir bakış gelsin. Değişsin ki, yeni bir heyecan gelsin. Değişsin ki, umutlarımız çoğalsın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X