Büyük vurgun! Onlarca kişinin ev ve otomobiline el koydu

09 Aralık 2021 12:08
Körfez ilçede temizlik firması bulunan bir şahsın, onlarca kişiyi dolandırarak araç ve evlerine el koyduğu iddia edildi. Kayıplara karışan şahsın AK Parti Körfez İlçe eski yöneticisi olduğu öğrenildi

Körfez ilçede temizlik firması bulunan bir şahsın, onlarca kişiyi dolandırarak araç ve evlerine el koyduğu iddia edildi. Alınan bilgi ve iddialara göre AK Parti Körfez İlçe eski yöneticisi olan şahıs, firmasının değerini yükseltmek için vatandaşların araçlarını kendi firmasınınmış gibi gösterdi. Vatandaşlara bir süre sonra araçlarını geri vereceğini belirten şahıs ayrıca araçları geri teslim ederken 25-30 bin TL de para vereceğini vaat etti. Bu vaatlere kanan birçok kişi evini ve aracını para almadan firmaya sattı.

SAVCILIĞA BAŞVURDULAR

Dolandırıcı şahıs bir süre sonra bazı kişilerin araçlarını geri verdi. Üzerine de bir miktar para verdi. Ama araçlar yine firmanın üzerinde kaldı. Vatandaşlar araçların kayıtlarını yeniden kendi üzerlerine almak istese de alamadı. Bu sırada ise yine Körfez ilçede faaliyet gösteren bir otomobil galeri sahibi polisle birlikte gelerek vatandaşların araçlarına el koydu. Vatandaşların araçlarına el koyan otomobil firması sahibi ise temizlik firması sahibinin kendisine olan borcu dolayısıyla böyle bir işlem yapmak zorunda kaldığını iddia etti. Onlarca araç ve evlerini kaybeden vatandaşlar hiçbir şekilde kendilerini dolandırdıklarını iddia ettikleri şahsa ulaşamazken soluğu savcılıkta aldı. Savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlattığı belirtiliyor.


Ergün Demir

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X