Büyükakın projelerini açıkladı: Çöp fabrikası iptal!

18 Şubat 2019 12:49
Seçim beyannamesini açıklayan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, tartışmalara neden olan çöp fabrikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Sevdamız Kocaeli Daima İleri sloganıyla hazırladığı seçim beyannamesini Antikkapı’da açıkladı. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Mehmet Akif Ersoy, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Eski Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe, ilçe belediye başkanları, ilçe belediye başkan adayları, AK Parti’nin eski il başkanları Şemsettin Ceyhan, Mahmut Civelek, ilimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın toplantıya katılmaması dikkat çekti.

3 BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Projelerin anlatıldığı toplantıya 3 belediye başkanının katılmaması oldukça dikkat çekti. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut toplantıya katılmadılar.3 Belediye Başkanının haricinde tüm ilçeler toplantıya eksiksiz katıldı.

“HALKIMIZIN EMANETİNE VAADLERİMİZLE TALİBİZ”

Hazırladıkları beyannamede şehre dair vizyonlarını ve projelerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın,“Halkımız teveccüh gösterir emaneti bize teslim ederse, şehrimizi beyannamemizdeki esaslarla yönetecek, herkesin yaşamaktan mutlu olduğu büyük bir şehir markasını inşallah beraber inşa edeceğiz. Halkımızın emanetine vaatlerimizle talibiz” dedi.

“YENİ BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI”

Bugün yeryüzü tarihinin en radikal, en büyük dönüşümünü birlikte yaşıyoruz diyen Büyükakın, “Hedefimiz, kolay ve zoru aynı anda başaran, insan odaklı bir yönetim gerçekleştirmek. Üniversitelerimiz, kamu kuruluşlarımız, sivil toplum ve tüm vatandaşlarımızın aktif katıldığı yeni bir belediyecilik anlayışıyla başarmak istiyoruz” dedi.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ”

Ortak aklı geliştiren, katılımcı, şeffaf, hesap veren, vatandaş memnuniyetine odaklı bir anlayışla yönetmek istediklerini belirten Büyükakın, “Gönül Belediyeciliği adını verdiğimiz yeni nesil belediyecilikle şehirlerimizi şehirlerarası yarışta bir adım öne taşıyacak, insanlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu şehirler inşa edeceğiz” diye konuştu.

“KATI ATIK YAPMA TESİSİNİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

Katı atık yakma tesisi kentimizde bir dönem oldukça gündemi meşgul etmişti. Katı atık yakma tesisi ile ilgili Kocaeli’de yer tespiti yapılarak gerekli çalışmalar başlamıştı. Ülkemizde sıfır atık projesi kapsamında ülkemizde genel bir projeye geçildi. Önce ayrıştırma, geri kazanım ondan sonra kalan atıkların bertaraf edilmesi şeklinde yeni bir atık bertaraf etme anlayışına geçildi. Yeni dönemde atık yönetim anlayışı sıfır atık projesiyle uyumlu şekilde yeniden yapılandıracağız ve yakma tesisinin kent için rasyonel olup olmadığını yeniden gözden geçireceğiz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X