“Büyükakın’ın Alikahyaspor’a el atmasını bekliyoruz”

07 Ocak 2020 00:54
Alikahyaspor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verilen sözleri tutmasını bekliyor. Kulüp yöneticisi Ahmet Gökmen, “Tahir Büyükakın’ın uyumlu ve anlayışlı bir üslubu var. Bu konuda da gecikmeden Alikahyaspor’a el atmasını umuyoruz” dedi

Alikahyaspor, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği sözleri tutmasını bekliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Alikahyaspor’a el atmasını beklediklerini belirten kulüp yöneticisi Ahmet Gökmen şunları söyledi: ‘’Yaklaşık 3 ay önce olağanüstü kongreye giden Alikahyaspor, yeni yönetimiyle yola çıkmış, genç teknik ekip ve genç bir yönetim oluşturarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sezon öncesi önemli oyuncularla anlaşıp güzel bir kadro kuran Alikahyaspor ilk yarı hem futboluyla hem de aldığı puanlarla amatörde herkesin takdirini kazanmıştı.

YILLAR GEÇMESİNE RAĞMEN

İkinci yarı hem hakem hataları hem de sakat oyuncuların çokluğuna  bir de kırmızı kart cezaları eklenince play-off’u son maça kadar zor taşıdı. Son maçı kazanmış olsa belki de bir üst lige çıkma şansı büyüktü ama zorlu bir mücadelenin sonucunda B.başaran spor play–off’a kaldı. Yeni yönetim ise önümüzdeki sezon daha çok alt yapıya önem vermeyi düşünüyor. Hal böyleyken Alikahyaspor’un ne bir tesisi ne de bir stadı var. Bilindiği üzere şu anda Kocaelispor’un maç yaptığı Kocaeli Stadı’nın olduğu yerde Alikahyaspor’un hem stadı hem de misafir takımın konaklana bileceği şekilde tesisi vardı.  Kocaeli Stadı yapılma kararı alındığında zamanın belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Alikahyaspor yöneticileriyle bir protokol yaparak kendilerine Kocaeli Stadı’nın yanında yeni bir tesisi ve stat yapılması sözü verilmişti. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu sözü Karaosmanoğlu yerine getirmedi.  

TAHİR BAŞKAN DA SÖZ VERDİ

31 Mart’ta, yapılan seçimlerden sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı değişince, Alikahya’nın genç iş adamalarından oluşan bir gurup şuanda Alikahyaspor’un yönetiminde de görev alan kişiler. Başkan Tahir Büyükakın’a hayırlı olsun ziyareti yaptı. Bu ziyaret esnasında Başkan Büyükakın, konuyu kendisi açarak Alikahyaspor’a sözü olduğunu, hem tesisi hem de stadını en kısa sürede yapacağız dedi ama o günden bu yana hiçbir adım atılmadı.

RANDEVU VERMİYOR

Alikahyaspor Başkanı İsmail Parlak bu konularla alakalı olarak Tahir Büyükakın’dan 1,5 aydır randevu talep etmesine rağmen ne telefonlara bakılıyor nede kimse geri dönüş yapıyor. İsmail Parlak bir kulübün başkanlığını yönetmeden çok Alikahya’da spor anlayışının yok oluşunu seyretmemek adına farklı branşlarda da ilerleyen süreçlerde. bireysel sporların da içinde olduğu bir yapıyı hayata geçirmeyi planlıyor. Çocukları ve gençleri sokaktan alıp salona getirmeyi, göğsümüzü kabartacak başarılar sağlayan gençler hedeflemekte. Bu da tamamen bir tesisin olmasından, bir etkinlik alanının olmasından geçiyor. Tesisi ve stadı olmayan bir kulüp varlığını ortaya koyamaz. Tahir Büyükakın’ın uyumlu ve anlayışlı bir üslubu var. Bu konuda da gecikmeden Alikahyaspor’a el atmasını umuyoruz. Aksi taktirde Karaosmaoğlu. Alikahya’ya verdiği sözleri yerine getirmediği için gelemiyordu aynı kaderi inşallah yaşamaz.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X