Çakar: Kirli iç dünyasının dışa yansımasına şahit olduk!

02 Mayıs 2020 02:13
AK Parti İzmit Belediye eski Meclis üyesi Erkan Aksoy’un, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma cevap veren CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, “Kafasının içinde zerre bilgi, kültür, birikim olmayan insan demeye dilim varmayan, insan sıfatını dahi kaybetmiş, Erkan Aksoy 'un maalesef kirli iç dünyasının dışa yansımasına şahit olduk” dedi

AK Parti’nin eski İzmit Belediye Meclis üyesi olan Ali İhsan Vardoğan, sosyal medya hesabında bir fotoğraf paylaştı. Aralarında dönemin CHP milletvekili, şimdinin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de bulunduğu bazı CHP milletvekillerinin olduğu fotoğrafın üzerinde ise “Kiralık kahbeler” yazılıydı. Varol bu fotoğrafı “Alan var mı uygun fiyata” yazısı ile paylaştı. Varol’un bu paylaşımını bu kez AK Parti İzmit Belediye meclis üyesi Erkan Aksoy, sosyal medya hesabından paylaştı. Aksoy’un içinde Fatma Kaplan Hürriyet’in de bulunduğu bu fotoğrafı paylaşması büyük tepki çekti.

KİRLİ İÇ DÜNYASINI…

Konu ile ilgili CHP İzmit Belediye Başkanı Hakan Çakar da zehir zemberek açıklama yaptı.  Başkan Çakar şunları söyledi:  ‘’Buradan kullanmış olduğu küfürü yazmak dahi istemiyorum, sahip olduğum ahlakım buna elvermez, bunu okuyup gören kadınlarımızdan utanırım, yüzüm kızarır. Keşke o kirli iç dünyanla baş başa kalıp, varlığınla kirlettiğin dünyayı, söylediklerinle de iyice çirkinleştirmeseydin. Tabi bu zatın gelmiş olduğu siyasi geleneğin geçmişinde, hakaretler, küfürler, aşağılamalar olması sebebiyle bunlara da şaşırmamak lazım.

YÜZÜNE NASIL BAKACAKSIN

Hani bu zata siyasetçi sıfatını da kullanamazsın, bu işi hakkıyla yapan siyasetçilere hakaret olur. Siyasetin içine hasbelkader girmiş olan zat, sen bu halkın oyları ile o koltuğu şu an işgal etmektesin. Bu halk sizden hizmet almaktan umudu kesmişse de, sizden ahlak bekler, terbiye bekler, düzgün üslup bekler, çocuklarına, kızlarına örnek davranışlarda bulunmanızı bekler. Toplumun önündesin vitrindesin ama bulunduğun yerin ne anlama geldiğini bilecek kapasitede de değilsin maalesef.  Size oy veren kadınların yüzüne nasıl bakacaksın eşinin yüzüne nasıl bakacaksın, varsa kız çocuğunun, kız torunun yüzüne nasıl bakacaksın, onlara bu saat den sonra nasıl ahlak dersi vereceksin. Bu hakaretinden sonra toplum içine çıkmaya yüz bulabilecekmisin. Küfrün her türlüsü çirkin, aşağılıktır her kime yapılırsa yapılsın. Amma burada o sözü sarf ettiğin kişi bu kentin belediye başkanı, bir anne, bir kadın. Bu kavramlarında senin iç dünyanda bir anlam ifade etmediği aşikar ortada.

SİYASETTEN UZAKLAŞTIRILMALI

Ne güzel demiş Yunus Emre; “Edebim el vermez edepsizlik edene susmak en güzel cevaptır edebi elden gidene”. Edepsizlik yapan bu zatın söylemiş olduğu sözler elbet yargı nezdinde karşılığını bulacaktır. Ancak bu toplum vicdanını tatmin etmeyecektir. İçinde zerre ahlak barından bir siyasi anlayış böylesi bir zatın siyasetin içinde değil tutmak toplum içine dahi karışmasına izin vermez. AKP ‘nin ilgili zat hakkında gerekli işlemi yapıp siyasetten uzaklaştırılması bir toplum görevidir. Bu zihniyeti toplumun temiz vicdanına havale ediyorum.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X