Çakar'dan Güney'e; Kaybedeceğinizi siz de biliyorsunuz

10 Ağustos 2022 20:24
CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney'in açıklamalarına yanıt verdi

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan hakkında açıklama yapmıştı. Konu üzerine CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Çakar şu ifadeleri kullandı;

“AKP İzmit İlçe Başkanı; başarısızlığını, kaybetmişliğini, taşımalı ve emekçileri zorlayarak gerçekleştirdikleri AKP Kocaeli mitinginin sönüklüğünü unutturma çabası içerisinde çaresizce açıklama yapmış. Fethiye Caddesi üst yapı yenileme işi görevi olmadığı halde, risk alarak Fethiye Caddesi esnafları 30 yıl sorun yaşamaması için bölgede denetim yapan İzmit Belediye Başkanımız Tabi ki kalabalık olmadan yapılan çalışmaları denetleyecek.

 

SOKAĞA İNEMEYEN SİZLERSİNİZ

Sayın AKP İlçe Başkanı, Cumhuriyet Halk Partili ve korku kelimeleri, aynı cümlede yer alamaz. Fiziğe aykırıdır. Bugün ülkenin ve toplumun geldiği noktada bizler hep sokakta, hep halkımız ve esnafımızın yanındayız. Ya sizler? Tepkilerden, eleştirilerden korktuğunuz için sokağa inemeyen sizler, sadece mitinge davet etmek için halkın içine korkarak ama mecburen giren yine sizler? Ya tepki gelirse korkusu ile ya mitinge insanları toplayamaz, rezil olursak çaresizliği içerisindeydiniz.

Sayın AKP İzmit İlçe Başkanı, öyle aciz ve komik duruma düşüyorsunuz ki; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından harcanan paralar ile Cumhurbaşkanı Mitingi için billboardları Cumhurbaşkanı’nın gençlik fotoğrafları ile dolduracak kadar. Hatta ayrım yapmaksızın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veri tabanında kaydedilen ve nasıl elde edildiği bilinmeyen tüm telefon numaralarına mesajlar atacak kadar. Kocaeli halkının parası, nerelere harcanıyor? Sokakta çöpten giyecek, pazarda çöpten meyve sebze toplayan, evine ekmek götüremeyen kaç kişi doyar bu paralar ile?

 

BYE BYE AKP

İnsanlarımız aç, sefil, yoksullukla mücadele ediyor diye kara kara düşünmesi gereken sizler, bu kente bu kadar hizmet ettiniz açılış töreninde falanca tane hizmeti tanıttınız da neden hala yağmur yağdığında kenti su basıyor? Neden hala insanlar araçlarını park edecek alan bulamıyor? Neden hala Spor yapmak isteyen çocuklar için tesis yapılmasına hayır diyorsunuz?Neden hala Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan caddelerde kaldırımlar işgal altında? Pek de tercih etmediğimiz için; en son, Cumhurbaşkanınızı Diyarbakır Toplu Açılış Töreni’nde izlemiştik. Barzani, Şivan Perwer, ile elele mutluluk pozları içerisinde. Bir de Kocaeli mitinginde şöyle bir baktık. Mühendislik dehası bakış ile “bu alanda 70.000 kişi var!” Sizleri, hayal dünyanız ile 10 ay daha başbaşa bırakıyorum. 10 ay sonra, “Bye bye Akp”. Malum, "Tayyip Erdoğan”için denildiğinde insanlar ifade vermeye çağırılıyor, jet hızı ile Kabahatler Kanunu’na göre cezalar kesiliyor. Bu yüzden, ben “Sayın Cumhurbaşkanı ”için demiyorum. Korktuğum için değil, sizlere bu fırsatı tanımamak için. Gözlerinizdeki ışıltıyı da göremiyorum, zira artık kaybedeceğinizi siz de biliyorsunuz.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X