Çaldı diyemeyenler, çer-çöple başkanımızı yıpratmak istiyor

14 Ocak 2021 22:02
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e soruşturma açılmasına tepki gösteren Veli Beyaztaş, “İzmit’te kaybetmenin acısını hala yüreğinde taşıyanlar, ‘çaldı-yolsuzluk yaptı, peşkeş çekti’ diyemedikleri için aslı astarı olmayan çer-çöp meseleleri gündem yapma hevesiyle belediye başkanımızı karalamaya çalışmaktadırlar” dedi

CHP İzmit İlçe Örgütü bir basın açıklaması yaparak İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e soruşturma açılmasını eleştirdi. İlçe örgütü adına basın açıklamasını gerçekleştiren İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş şunları söyledi: ‘’Siyasetleri yüzünden bu kentin idarecilerine, hukukçularına şaka gibi karar aldırtan zihniyet, içimiz sızlayarak üzülüyoruz sizlere. Nevzat Doğan döneminde yapılan aleni usulsüzlüklerin soruşturulması için Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet tarafından Mülkiye Teftiş Kurulu’ndan müfettiş gönderilmesi talep edilmişti.

BAKANLIK CİDDİYE ALMADI

İçişleri Bakanlığı’na bağlı mülkiye teftiş kurulu başkanlığı ise kurum kuruluşların 3 yılda bir teftiş edilmesi düzenlenmesinin olduğunu, en son incelememin 2019 yılında yapılmış olması nedeniyle bir sonraki teftişin ancak 2022 yılı içinde gerçekleştirileceğini ileri sürerek konuyu ciddiye dahi almamakta, söz konusu işi bir suç duyurusu olarak değerlendirmeyip tabiri caizse sümen altı etmektedir. İzmit Belediye Başkanlığı tarafından tekrar bir ısrar yazısı gönderilmesine rağmen kurul yine talebi reddetmiştir..

İYİ NİYETLİ DEĞİLLER

Diğer yandan bir vatandaş bir sokakta çöp konteynırlarının düzenli olarak toplanmadığı, temizliğinin yapılmadığı, dezenfektasyon işlemlerinin yeterince yapılmadığı iddiasıyla şikayetçi olunca valilik soruşturma izni vermiş ve İzmit Belediye Başkanı hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan soruşturma başlatılmıştır. Ancak bugün soruşturma kararı verenler daha önceki dönemlerde yapılan şikayetler için neden bir soruşturma yapmaya gerek duymamışlardır? Burada ne yazık ki ilgili makamlar tarafından iyi niyetli düşünülmediği açıkça ortadadır.

İZMİT’İ KAYBETMENİN ACISI

Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet her konuda soruşturulmaya açık, adil yargı önünde halkımıza yaptıklarımızı anlatmaya hazırdır. Bu hususta ve akıllara gelebilecek her konuda içimiz son derece rahattır ve hesabını veremeyeceğimiz hiç bir iş yoktur. İzmit’te kaybetmenin acısını hala yüreğinde taşıyanlar, ‘çaldı-yolsuzluk yaptı, peşkeş çekti’ diyemedikleri için aslı astarı olmayan çer-çöp meseleleri gündem yapma hevesiyle belediye başkanımızı karalamaya çalışmaktadırlar.

BÖYLE BİR ÖRNEK YOK

Her gün her kuruma gelen böylesi bir ihbarı bugün ne değişiyor da soruşturma dosyası açacak, soruşturmaya konu edecek duruma getirebiliyorlar. Böylesi bir olayın ülkemizde bir örneği yoktur. Bu işlem hukukun siyasete alet edildiğinin de yine açık göstergesidir. Hukukun içini boşaltan, hukuku yok sayıp AKP siyasetinin menfaatleri konusunda hareket edenler, hukuku iktidarın taşeronu haline getirenler bu millete en kısa zamanda hesap vereceklerdir. Bu durumu Kocaeli halkının temiz vicdanlarıyla sağduyularıyla değerlendirmelerine bırakıyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in söylediği gibi ‘Kadıyı satın aldığın gün adalet ölür, adaletin öldüğü gün de devlet ölür’”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X