Ceyhan ile Mirzaoğlu iddiaya girmiş

01 Haziran 2017 15:19
AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, mahalledeki referandum sonuçlarının ne çıkacağı konusunda ucu açık iddiaya girmiş

AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu referandum sonuçlarıyla ilgili bir iddiaya girmişler. Referandum öncesinde Kocaeli Tokatlılar Derneği’nin kahvaltısında karşılaşan Ceyhan ve Mirzaoğlu, mahallelerde ne sonuç çıkacağı üzerine konuşurken, konu Yahya Kaptan Mahallesi’ne de gelmiş. Muhtar Mirzaoğlu’na Yahya Kaptan Mahallesi’nde nasıl bir sonuç beklediğini soran Başkanı Ceyhan, yüzde 80’in üzerinde “Hayır” çıkağı yanıtını almış.

CEYHAN KAYBETMİŞ

Mirzaoğlu hatta “Hayır” oranını yüzde 85’lere çıkarmayı hedeflediklerini söylemiş. Bu rakamı yüksek bulan Başkan Ceyhan, ise “Yahya Kaptan Mahallesi’nde “Hayır” oylarını yüzde 80’in altına çekeceğim” demiş. Bu konuşma sonrası Başkan Ceyhan ve Muhtar Mirzaoğlu iddiaya girmiş. Başkan Şemsettin Ceyhan, “Nesine iddiaya girelim?’’ deyince, Mirzaoğlu, “Ne sine isterseniz” yanıtı vermiş. Referandumda Yahya Kaptan Mahallesi’nde yüzde 80.63 “Hayır” oyu çıkınca Şemsettin Ceyhan iddiayı kaybetmiş.

TEBRİK ETMİŞ

Muhtar Mirzaoğlu, geçtiğimiz günlerde Yahya Kaptan Mahallesi’nde yeşil alana cami yapılması konusu gündeme gelince Şemsettin Ceyhan’ı aramış. Ceyhan’dan cami yapılması düşünülen yeşil alanı görmesini ve buna engel olmasını istemiş. Başkan Ceylan ise ilk önce Muhtar Mirzaoğlu’nu iddiayı kazandığı için tebrik etmiş ve yakın bir zamanda yanına uğrayacağını, caminin yapılası düşünülen yeri de göreceğini söylemiş.

MERAK KONUSU OLDU

Bu konuşmanın üzerinden bir ay geçmesine rağmen Başkan Ceyhan şimdilik Muhtar Mirzaoğlu’na uğramamış. Muhtar Mirzaoğlu’nun ucu açık iddiayı kazanması sonrası, Şemsettin Ceyhan’dan ne talep edeceği merak konusu. Diğer yandan Şemsettin Ceyhan’ın yeşil alana yapılması düşünülen cami ile ilgili nasıl bir tavır alacağı da ayrı bir merak konusu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X