CHP Derince: Bugün günlerden Deniz, Yusuf, Hüseyin!

06 Mayıs 2020 01:16
CHP Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak ve yönetimi 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’a dair bir açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak ve yönetimi 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’a dair bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle: ‘’Darağacında üç fidan. Tam bağımsız Türkiye mücadelesini veren 68 Gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerinin 48. yılında saygıyla anıyoruz. Denizlerin 48 yıldır yüzlerce binlerce gencin adında, mücadelesinde, kararlılığında, cesaretinde yaşıyor ve yaşamaya da devam edecektir.

GENÇLERİN SAYISI ARTIYOR

Her geçen yıl Denizleri ve mücadelelerini hatırlamak, emperyalizme karşı açıktan ve örgütlü bir savaşımın içerisinde yer almak isteyen gençlerin sayısı çoğalıyor. Çünkü 48 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de Denizleri idam eden emperyalist düzenin temsilcileri şuan da dünyada iktidardalar. Uluslararası sermaye güçleri ve onların yerli işbirlikçileri dünyanın her tarafını yağmalıyor. Onların yerli işbirlikçileri Türkiye’den Venezuela ve Latin Amerika’ya, Suriye ve Ortadoğu’dan Afrika’ya ırkçı, gerici, mezhepçi savaş politikalarından vazgeçmiyor. Dünyada barış ve özgürlük özlemlerine, yağma, savaş ve sömürüden başka cevap veremiyorlar. Yaşasın tam bağımsız Türkiye!  Yaşasın demokratik parlamenter sistem!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X