CHP Körfez'de usulsüz seçim iddiası!

03 Aralık 2017 14:37
CHP Körfez İlçe Örgütü’nde mevcut Başkan Mehmet Kaçar ve Gülseren Altunal Solmaz adaylık için yarıştı. Kongrede gerçekleşen konuşmalar sırasındaki birbiri ardına gelen sert söylemler kongreye gölge düşürdü

Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen iki adaylı CHP Körfez İlçe Kongresi'nde mevcut başkan Mehmet Kaçar yeniden aday olurken, bir diğer aday Gülseren Altunal Solmaz’ın da çıkardığı liste ile iki listeli olağan kongre gerçekleştiriliyor. Kongre öncesinde partililer davul ve zurna ile kültür merkezi önünde karşılanarak salona girdi. Kongrede 256 kişinin oy kullanma hakkı bulunurken, 47 il delegesi ve 17 kişiden oluşan ilçe yönetim kurulu belirlenecek. Divan başkanı Bozkurt Uslu olurken, yardımcılıklarını ise Nalan İkinci ve Gürsel Cimşit üstlendi. Kongreye; CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan ve Haydar Akar, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

BAŞKANLIK SEÇİMİ USULSÜZDÜR

Gülseren Altunal Solmaz, kongrelerin parti içi şölenler olduğunu ifade ederek, eleştiri oklarını Mehmet Kaçar’a yöneltti ve delege listelerinin kendisine verilmediğini iddia etti. Solmaz konuşmasında, “Burada geleceğe dönük CHP’yi Körfez'in en güçlüsü yapabiliriz. Son süreçte öyle olaylar gerçekleşti ki burada kendi programımdan bahsetmenin önemi kalmadı. Burada bugün gerçekleşen ilçe başkanlığı seçimi usulsüzdür. Mahallelerde tek tek liste delege numaraları bizlere verilmedi. Biz delegelerimize ulaşamadık. Ama ilçe yöneticilerinin delegeleri araması bilinmelidir. Söyleyeceklerimin hepsi belgelidir. Gerekli belgelere sahibiz ve her şeyi ilgili mercilere vereceğim. Buradan verilecek en büyük söz CHP’nin durumuna yakışmayan bu olayların hiçbirini yapmama sözünü veriyorum. Taktir CHP’nin vicdanlı onurlu ve erdemli delegelerinindir. Artık yeter ayağa kalk Körfez ayağa kalk” dedi.

HADİ GEÇİN ORADAN

Solmaz’dan sonra konuşan ilçe başkanı Kaçar, “Kardeşimin kazanması halinde mutlu olurum ancak kullandığımız sözleri seçerek kullanmalıyız. Mehmet Kaçar Kandıra’nın köyünde de Körfez’in köyünde de tanınıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Partinin yasal süresi var. Pazartesi günü askı süresi boyunca tek tek itirazları doğru olanlarına evet dedim. Bir mahallede Yavuz Selim Mahallesi’nde 5 bin aile yaşıyor. 2 köyden aday yazarak mı Mehmet Kaçar’a demokrasi dersi vereceksiniz? Hadi geçin oradan. İnsanların hayalleri kıymetlidir” diye konuştu.

PARTİYE GELMEMEKLE SUÇLADI

Gülseren Altunal Solmaz’ı partiye gelmemekle suçlayan Kaçar, “Madem dürüstü konuşacağız o zaman Gülseren hanım Körfez’i ihya edecekmiş, bunu nasıl yapacak? Gülseren hanım kaç gün bu partiye geldi, hangi çalışmaya katıldı? Şikayet etmek kolaydır, çözüm bulmak lazım. Eğer bu Körfez'de bir başarı varsa gençlerin ve kadınların kapı kapı dolaşmasıdır. Cinsiyet kotasının erkek üzerinde uygulandığı tek yer Körfez’dir. Bu kadınlar Körfez’e çok önem verdiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Gündelik hayatına devam edip eşini partiye getirmeyenler de var bu partinin içinde. Bizim CHP’de herkese kucak açmamız lazım” sözlerini kullandı.

Gülseren Altunal Solmaz’ın Yeşil listesi

İlçe Yönetimi: Alettin Karatekin, Gürsel Cimşit, Baki Tunç, Zehra Türkmen, Şule Şanlı, Yurda Kantarcıoğlu, Birgül Hilal Han, Çiğdem Gişioğlu, Menekşe Aslan, Mustafa Kılıçdemir, Hakan Günday, Eren Hüyüklü, Ali Gönüldağ, İzzet Yalçın, Oğuz Karataş, Bahadır Doğan

İl Delegeleri: Gülseren Solmaz Altunal, Cebdet Şahin, Cavit Dağdeviren, Mehmet Miroğlu,Tugman Kayalı, Fatma Koçkar, Erkan Uygun, Durmuş Yıldırım, Tolga Papakçı, Kerim Barış, İbrahim Fortacı, Muharrem İşgen, Engin Cömert, Ozan Aksu, Gülizar Tuncel, Ömer Kurtuluş, Bahri Atmaca, Doğan Ergün, İsmet Çiçek, Uğur Çiftçi, Gökhan Boztepe, İzzet Yalçın, Hasan Kaya, Mehmet Sarıkaya, Burhanettin Memiş, Selim Teik, Turan Türkoğlu, İbrahim Atmaca, Selami Karanfil, Erdal Tunç, Aydın Topuz, Aydın Kaya, Kasım Şahin, Haydar Çelik, Ömer Acım, Nermin Aydın, Haydar Şiret, Barış Erdoğan, Ali Doğan, Nevzat Akay, Bedrettin Gökçe, Refik Yavuz, Hanife Çelik Bildircin, İlhan Özdemir, Necmettin Kahraman, Alettin Karatekin, Ali Gültepe.

Mehmet Kaçar’ın Beyaz Listesi

İlçe Yönetimi: Memet Kaya, Mehmet Mikyas, Çağatay Bakan, Aşkın Yunus Erdoğan, Şafak Altunal, Melek Fırıncı, Nalan İkiz, Fadime Uslu, Yaprak Fidancı, Feride Korkmaz, Aslı Şahin, Oğuzhan Saraç, Erdem Torun, Zeynel Özkahya, Necmettin kahraman, Ender Akyüz

İl Delegeleri: Mehmet Kaçar, Tekir Akgün, Zeynel Arslan, Turgay Aksu, Ahmet atmaca, Tayfun Balıkçı, Sevcan Bulut, Kerim Bariç, Çağatay Bakan, Engin Cömert, Volkan Coş, Yücel Can, Nazlı Çetinkaya, Senem Doğan, Merve Derneklioğlu, Nafiye Erdoğan, Salih Efe, Sabriye Ergün, Mert Erdoğan, Aslan Erdoğan, Kazım Elmas, Melek Fırıncı, Yaprak Fidancı, Mehmet Gicili, Seyfettin Güzel, Aydın Kaya, Memet Kaya, Afife Karatekin, Hüseyin Küçükşahin, Tolga Karanfil, Melek Küçükşahin Mehmet Miroğlu, Burhanettin Memiş, Levent Özkan, Hasan Özkan Recep Şakar, Engin Taşdemir, Zehra Topuz, Erdem Torun, Dilan Tek, Mustafa Taıoğlu, Fadime Uslu, Yaşar Uğur, Şevket Yorulmaz, Emine Varol, İbrahim Şıldır, Devrim Zencir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X