CHP’den öğrencilere ulaşım desteği talebi

24 Mayıs 2022 15:34
Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda CHP Grubu öğrenciler için ulaşım desteği talebinde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Önümüzdeki günlerde abonman uygulamasına geçeceğiz. Öğrenciler için desteğimiz sürüyor. Bunun haricinde de desteği artırabilir miyiz bunu değerlendiririz” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı toplantıda 46 gündem maddesi görüşülüp karara bağlancak.

“ZAMLAR ÖĞRENCİLERİ ETKİLİYOR”

Meclis toplantısında CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Kocaeli̇ ilimiz aynı zamanda 70-80 bin üniversite öğrencisini barındıran bir öğrenci şehridir. Son zamanlarda gelen zamlar başta aileler olmak üzere özelikle öğrencileri çok ciddi anlamda etkilemektedir. Bizim de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bir nebze de olsa öğrencilerin bütçesine katkı olması sebebiyle öğrencilerin kent içindeki ulaşımlarının ( tramvay, belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri v.b ) en azından yüzde 50 indirimli olmasını ve bu farkın  Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden karşılanmasını talep ediyoruz” ifadeleri ile meclise önerge sundu.

“DEĞERLENDİRİRİZ”

Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Zaten öğrenci bilet tarifesi indirimli ayrıca merkez için söylersem 3 buçuk lira ilan edilen tarifenin 1 liraısını biz karşılıyoruz. Önümüzdeki günlerde abonman uygulamasına geçeceğiz. Öğrenciler için yıllık 30 milyon TL bütçe ayırıyoruz. Bunun haricinde de desteği artırabilir miyiz bunu değerlendiririz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X