CHP'li Anıl Acurman'ın adaylığı düşürüldü

28 Şubat 2024 16:00
CHP Başiskele adayı Anıl Acurman'ın adaylığının düşürülmesine ilişkin Acurman il seçim kuruluna itirazda bulunmuştu. İl seçim kurulu kararını açıkladı

CHP Başiskele Belediye Başkan adayı Anıl Acurman’ın ilçe başkanlığından gerekli sürede istifa etmeden başkan adayı olduğu gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz yapılmış ve Acurman’ın adaylığı düşürülmüştü. Adaylığı düşürülen Acurman konu ile ilgili 26 Şubat Pazartesi günü  İl seçim kuruluna itirazda bulunmuştu.  İl Seçim Kurulu, dün  Acurman’ın itirazını değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirildi ancak toplantıdan bir karar çıkmadı. Bugünkü toplantıda nihai kararını açıklayan il seçim kurulu Acurman'ın adaylığının düşürülmesinde karar kıldı. 

KARARIN ARKASINDAKİ KOMPLO ÇOK AÇIKTIR

Acurman yaptığı açıklamada, “Bugün bir kez daha öğrendik ki şaşıracak bir karanlıkta yaşıyoruz. Demokrasiye kurşun sıkmak için pusuda bekleyen hainler varmış. Bizim işimiz karanlıkları aydınlatarak hain elleri kırmak. Bize yapılan saldırı hukuk yoluyla def edilememiştir. Kararın arkasındaki komplo çok açıktır. Bundan sonra amacımız en iddialı adayı belirleyerek Başiskelelerinin iradesinin yok sayılmasına engel olmaktır. Meclis üyesi adayları ve tüm partililer çalışmaya devam edecek. Acurman’ı yeni aday için çalışırken göreceksiniz.” dedi.

MÜCADELE EDEREK KAZANACAĞIZ

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı “Kısa sürede yeni adayımızı belirleyeceğiz. 1 Mart akşamına kadar Anıl Acırman’ın bıraktığı yerden daha fazla güçlü şekilde devam edeceğiz. Biz Başiskele’yi bu şekilde bırakmayacağız. Başiskele’de mücadele ederek kazanacağız" dedi.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X