Çocuklar parklarını Fatma ablalarıyla birlikte açtı

23 Temmuz 2022 14:28
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Turgut Mahallesi Sıla Sokak’ta vatandaşların talebi üzerine hemen yapımını başlattığı Şehit Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi Parkı’nı, kısa sürede tamamlanan çalışmaların ardından çocukların sevinç çığlıkları arasında çocuklarla birlikte açtı

Turgut Mahallesi’nde gerçekleştirdiği incelemelerde bölgede ikamet eden çocukların park talebine kayıtsız kalmayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, vakit kaybetmeden bölgede park yapımı için çalışmaları başlatmıştı. Mahalle halkının istediği alanda, yüksek eğimin yaşattığı zorluklara rağmen devam eden çalışmalar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gayretleriyle kısa zamanda tamamladı.  Başkan Hürriyet’in çocuklarla birlikte açtığı parka,  Şehit Hv. Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi’nin ismini verildi.

“ÇOK KIYMETLİ BİR EMEK VAR BURADA”
Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bizim için kıymetli bir gün, güzel bir gün, mutlu bir gün, onurlu bir gün. Çalışma arkadaşlarımız Turgut Mahalle halkımızın ve çocuklarımızın park isteğini bize iletmişti.  Evlatlarımız, "Burada bir parkımız yok. Yollarda oynuyoruz. Fatma abla bize park yapabilir mi?" dedi. Bizde dedik ki; ‘Bu kentin geleceği olan çocuklarımız bizden park istemiş, ne demek. Hemen park yapılması için talimat verdik. Burası coğrafi koşulları zor bir bölge. Arkadaşlarımız çok zorlandı ama çok kıymetli bir emek var burada. 

“ÇOK RENKLİ VE SEMPATİK BİR PARK”
Biz sosyal demokrat bir anlayış gereğince kendi emeğimizle ve arkadaşlarımızın müthiş emeğiyle yaptık bu parkı. Bu parkı ihale vererek yapmadık. Özkaynaklarımız, çalışma arkadaşlarımızın emeği var bu parkta. Çalışma arkadaşlarımızın müthiş azmiyle bugün bu hale geldi burası. Uzun sürdü, çünkü bu alanı tesviye etmek hiç kolay değildi. Burayı bölgeye yakışır hale getirmek için gerçekten çok titiz çalıştı arkadaşlarımız. Çocuklarımızın dileğini yerine getirmek için canla başla yapılan çalışmalar nihayete erdi. Belediyemizin öz kaynakları kullanılarak çocuklarımız için çok renkli, sempatik bir park yapıldı. Mahalle halkı hem üst tarafta hem alt taraftaki bölgede rahat rahat çocukların oynamalarını izleyebilecek ve sosyalleşebilecek.

“BU VATANI GELECEK NESİLLERE EMANET EDECEĞİZ”
Ve parkımızın ismini de verirken çok özenli hareket ettik. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimiz, bu toprakları bizlere miras olarak bıraktılar. Bizler de bu vatanı gelecek nesillere emanet edeceğiz. İşte o gelecek nesiller, şimdi sizlerin elinizden tutan evlatlarınız. İşte o gelecek nesiller, geçmişini asla unutmayacak olan çocuklarınız.

“ŞEHİDİMİZİN ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İSTEDİK”
1968 yılında şehit düşen İzmitli "Şehit Hava Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi"nin ismini, açılışını yaptığımız bu güzel parkla bir kez daha ölümsüzleştirmek istedik. Ailelere de buradan rica etmek istiyorum. Çocuklarımıza bu parkın ismini anlatın. Size Hasan Tanrıverdi kimdir dedikleri zaman, "Vatanımızı bizlere miras olarak bırakan, size de emanet eden şanlı bir askerdi, göklerde bizi koruyan Kartal'dı" densin istiyoruz.

“GÜLEN YÜZÜNÜZ HİÇ SOLMASIN”
Bu vesileyle de; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, birliğimiz, beraberliğimiz ve bağımsızlığımız uğruna, canları pahasına vatan topraklarını savunarak bizlere Türk Bayrağı altında yaşama şerefini veren Aziz Şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Parkımız bütün mahalle sakinlerimize hayırlar getirsin inşallah. Çocuklarımız güle güle kullanın. Bütün çocuklarımız mutlu olsun. Çocuklar gülerse aile güler. Aileler gülerse bütün ülke güler. Bu anlamda inşallah hep gülersiniz. Rabbim güler yüzünüzü hiç soldurmasın.

“EĞİTİM UÇUŞUNDA ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ”
Ardından söz alan Şehit Hv. Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi’nin oğlu Gökhan Tanrıverdi, “Kahramanımız Şehit Pilot Hasan Tanrıverdi 1942 yılında İzmit’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmit’te tamamladıktan sonra Lise ve Üniversite eğitimini Hava Harp Okulunda tamamladı. 1963 yılında Türk Hava Kuvvetlerinde jet pilotu olarak göreve başladı. 1967 yılında İzmitli bir ailenin kızı olan Feyza Tanrıverdi ile evlendi. 1968 yılının sonbaharında bir eğitim uçuşunda kahramanımız şehit oldu. Şehidimizin eşi oğlunu zor şartlarda yetiştirdi. O şehidin oğlu benim. 

“EN DEĞERLİ UNVAN ŞEHİT OĞLU OLMAKTIR”
Bugüne kadar sosyal hayatımda, iş hayatımda, çeşitli makamlara sahip olmama rağmen benim için en değerlisi Şehit Pilot Hasan Tanrıverdi’nin oğlu olmaktır. Bunun şerefi ve onuruyla yaşıyorum. Bu parka babamın isminin verilmesine vesile olan İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi. 

“ZOR BÖLGEYE ÇOK GÜZEL BİR PARK YAPTINIZ”
Parkın açılış programında konuşan Turgut Mahallesi Muhtarı Mehmet Kurt, “Özellikle coğrafi yapısından dolayı sıkıntılı olan bu bölgeye zor olmasına rağmen çok güzel bir park yaptığınız için teşekkür ederim. Çocuklarımız yollarda oynuyorlardı, hep sıkıntı çekiyorduk. Araç çarpacak diye korkuyorduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

PARKIN ÖZELLİKLERİ
Park toplamda 610 metrekare alan üzerine inşa edildi. Parkın içerisinde 200 metrekare renkli kauçuk çocuk oyun alanın bulunuyor. Mevcut araziye uygun olarak tasarlanan parkta çocuk oyun alanı içerisinde oyun grubu salıncak, tahterevalli ve çocuklar için tırmanma halatı mevcut. Ayrıca park içinde 2 adet kamelya ve 2 adet bank bulunuyor. Parkın çevresi yeşil alanla düzenlenmiş ve bitkilendirme çalışması yapıldı.    

YOĞUN KATILIM 
Şehit Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi parkının açılış programına İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Şehit Pilot Üsteğmen Kadir Hasan Tanrıverdi’nin eşi Feyzan Tanrıverdi, oğlu Gökhan Tanrıverdi, gelini Elif Tanrıverdi, Turgut Mahalle Muhtarı Mehmet Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X