Çöp fabrikasını konuştular: Yetkililer konudan bihaber!

08 Aralık 2018 16:31
Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı ve Dr. Yüksek Orman Mühendisi Mustafa Zengin, İzmit’te yapılması düşünülen çöp fabrikasi ile ilgili bakanlıkta yaptıları toplantıyı anlattı: “Yetkililer konudan bihaber”

 

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı ve Dr. Yüksek Orman Mühendisi Mustafa Zengin, Mimarlar Odası Taş binada bir toplantı gerçekleştirdi. Ağdacı ve Zengin, bu toplantıda, İzmit Umuttepe Ayvazca bölgesinde yapılması düşünülen Katı Yakıt Yakma Tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısında yaşananları anlattı. Toplantıda ayrıca Kocaeli Akademik Odalar Birliği (KOAB) olarak bundan sonraki hareket tarzı anlatıldı.

NET BİR CEVAP ALAMADIK

Çevre Bakanlığı’ndaki toplantıda yetkililerin konudan bihaber olduklarını gördüklerini belirten Ağdacı ve Zengin, toplantıda cevaplanması gereken 8 sorunun sorulduğunu ve bu güne kadar net bir cevap alamadıkları dile getirildi. Ağdacı, 2016 yılından beri gündemde olan bu tesisin ÇED toplantısının bile doğru düzgün yapılmadığını, halkın içeri alınmasında zorluklar çıkarılarak belediyenin personellerinin 'eğitime götürüyoruz' denilerek toplantıya alındığına vurgu yaptı.

BÜYÜK KÖTÜLÜK

Ağdacı, “Bakanlığa bu konu ile ilgili tutanak hazırladık ancak okumadılar. Bahaneleri ise halkın bu konu ile ilgili bilgilenmek istemedikleriymiş” dedi. Ağdacı, yapılması planlanan tesis alanının yanında İSU'nun su tesisleri olduğunu, egemen rüzgârların yönü gibi etmenlerin tesis yapılmasında dezavantaj olduğunu ve İzmit’e çok büyük zararı olacağını dile getirdi. Ağdacı, “ÇED raporunda kül atıklarını depolamak için yer yok gözüküyor ancak projede var. Hiçbir zihniyet ülkesine bu kötülüğü yapmaz” diye konuştu. 

TAVŞANLAR YAŞIYORMUŞ!

Sonrasında konuşan Orman Yüksek Mühendisi Dr. Mustafa Zengin ise tesisin yapılacağı sahanın ormanlık alanı olduğuna ve birçok ağaca ev sahipliği yaptığına değindi. Zengin, “Yetkililer bu alanın maki olduğunu iddia ediyor; bölgede sadece tavşanların yaşadığını söylüyorlar” diye konuştu. Tesisin, planlanan alana yapıldığı takdirde 20 bin ağacın kesileceğini de dile getiren Zengin, "Biz Kocaeli halkı, çöpümüzün ortada kalması yanlısı değiliz, elbette tesisler yapılmalı ama bu şekilde değil” şeklinde konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X