Çöven: Sahile üst geçit yapılmalı

21 Ocak 2024 20:33
Körfez Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Çöven, farklı bir aday olarak çalışmalarına devam ediyor. Mehmet Çöven’i diğer adaylardan ayıran ise mahalle sakinlerinin yıllarca kendisine aktardığı sorunları, beklentileri yaptırılacak projeler olarak hazırlaması ve saha çalışmalarında anlatması

Mehmet Çöven, bir mahalle muhtarının vatandaşla ilgili kurumlar arasında köprü olması gerektiğini ifade ederek, “Halkın beklentilerini, taleplerini iyi not alan, halkın içinde olan muhtar hem başarılı olur, hem de görevini yapar. Muhtarın vazifesi insan gözetmeden, gelen talep ne ise not alıp, çözümü için ilgili makamlara gitmeli ve çaba harcamalıdır. Muhtar gerektiği zaman mahalle sakinlerini geziye de götürmeli, kapısının önündeki kaldırımı da yaptırmalı, geçim sıkıntısı çeken vatandaşla kurumları buluşturup sürekli yardım almasını da sağlamalıdır” dedi.

Mehmet Çöven, mahalle muhtarının siyasiler gibi hareket etmemesi gerektiğini de ifade ederek, “Muhtar eğer seçimlere aylar kala sahaya inmeye, halkın arasına girmeye çalışıyorsa görevini yapmamıştır. Bunu bir siyasetçi yapabilir ama muhtar yapamaz. Seçimlerin açıklandığı ve görevin terslim alındığı günden itibaren muhtar halkın içinde dolaşmaya ve sorunların takipçisi olmaya devam etmelidir. Muhtarlığa gelen vatandaşa yol göstermek yapılacak normal iştir, vatandaşa yardımcı olup ilgili makamlara ulaşmasını sağlamak ise başarıyla yapılan görevdir. Bizim muhtarlığımızda kapımız her zaman halka açık olacak, gelen vatandaşın haklı talebi sonlanıncaya kadar takibi yapılacak, kendisine yardımcı olunacaktır” dedi.

Alt geçit

Mehmet Çöven, Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinin yıllarca ihtiyaç duyduğu hizmetlerden birisinin de demir yolundan karşıya geçmeyi sağlayacak alt geçit olduğunu ifade ederek, “Hızlı tren hattı sahille olan bağlantıyı kesiyor. Mevcut olan geçitlerin arası çok açık ve mesafe büyük. Daha önceden Seramik geçidi olarak bilinen bir geçiş daha vardı, hat ile birlikte kapandı. Şimdi bu noktalarda yapılacak bir alt geçit halkın ihtiyacını karşılayacaktır. Bu sayede vatandaşların sahili kullanma oranı artacak, uzun mesafeleri yürümek zorunda kalmayacaktır. Bunun için belediyemiz ile şimdiden görüşmelere başladım ve İnşallah proje yapılacaktır” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X