Deniz ulaşımı işçileri: Yasin Özlü’den baskı görüyoruz

07 Ekim 2017 09:25
Liman-İş Sendikası’nda örgütlü olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşım araçlarında çalışan işçiler, Sekapark Genel Müdürü Yasin Özlü’den baskı gördüklerini iddia etti

Liman-İş Sendikası Derince Şubesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşım araçlarında çalışan işçileri örgütlemiş ve çoğunluğu sağlayarak yaklaşık 6 ay önce yetki belgesini almıştı. Yakın bir zamanda 32 işçi için, iki yıllık toplu sözleşme görüşmelerine oturan sendika işverenden yüzde 11 zam, 30 gün ikramiye, bayram parası ve Denizcilik Kanunu’na göre verilmesi zorunlu olan iaşe paralarını talep etmişti. Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamayınca süreç arabulucuya gitmişti. Arabulucu sürecinden de bir sonuç çıkmadı. Şimdi ise Yüksek Hakem süreci başlayacak.

ÜSTÜMÜZDE BASKI VAR

Tüm bunlar yaşanırken Büyükşehir’in deniz ulaşım araçlarında çalışan işçiler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Sekapark Turizm İşletmecilik ve Yatırım A.Ş’nin Genel Müdürü tarafından kendilerine baskı yapıldığını iddia etti. Gazetemize bilgi veren işçiler, ‘’Çok düşük ücretlerle çalışıyoruz. İşimiz kolay bir iş değil. Kaptanından, makinacısına aramızda çalışanlar var. Toplam 32 kişiyiz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İstediğimiz fazla bir şey yok. Fakat genel müdür Yasin Özlü, bize, ‘Ya bizim istediğimiz gibi çalışırsınız, ya da kendinize başka iş bulursunuz. Gerekirse burayı kapatırız. Gerekirse burayı Belde A.Ş’ye bağlarız’ diye baskı yapıyor. Sesimizi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun duymasını istiyoruz” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X