Destici: Gönenli'yi görevden biz almadık

09 Nisan 2017 22:13
'Evet'i anlatmak için Kocaeli'ye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, il teşkilatında yaşanan başkan değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunarak “Şeref Bey vakit ayıramayacağını, görevi bırakmak istediğini söyledi” dedi

Ramada Plaza’da STK’lar ile bir araya gelerek referandumda neden 'Evet' diyeceklerini ve halkın neden 'Evet' demesi gerektiğini anlatan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, program sonrasında basın mensupları ile bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde BBP İl Teşkilatı'nda yaşanan ani başkanlık değişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mustafa Destici konuşmasında “Şeref Bey il başkanı olduktan sonra fazla vakit ayıramayacağını belirtti. Kendisi bırakmak istedi. Madem zaman ayıramıyorsunuz o zaman görevi Serhat Duyar arkadaşımıza devredelim dedik” dedi.

KONGREMİZ HERKESE AÇIK

Biz Kocaeli teşkilatımızı önemsiyoruz diyerek sözlerine başlayan Destici, “Başta Serhat kardeşimiz olmak üzere tüm başkanlarımızın emekleri oldu. Bu bir bayrak yarışıdır. Nihat Bey'in süresi vardı, ama kendisi bırakmak istedi ve bir kongre gerçekleştirildi. Şeref Bey de zaman ayıramayacağını belirtmişti. İstişarede öne çıkan isimler Şeref Bey, Ercan Keleş ve Mustafa Arha idi. Şeref Bey'in ismi daha çok ön plana çıkınca kabul etti. Vakit ayıramayacağını ve görevi devredeceğini söyledi. Ben de 'tamam siz bizim arkadaşımızsınız, her zaman parti de kalacaksınız' dedim. Zaman ayıramadığı için görevi Serhat Duyar arkadaşımıza devir etmesini istedim. Tecrübeli ve bilgili olan kardeşimi göreve getirdik. Kendisinden beklentimiz 45 gün içinde bir kongre. Bu kongre herkese açıktır. Delegemiz kimi tercih ederse o olur” diye konuştu.

ŞEREF BEY İLE GÖRÜŞTÜM

“Eski il başkanı olan arkadaşlarımızdan Şeref Bey de bizim kardeşimiz, Nihat da bizim kardeşimiz, hepsini seviyoruz” diyen Mustafa Destici, “Onlar da bu hareketin içerisindeler. Kendilerinin istifa edeceklerini hissedersem görüşüp istifa etmemelerini belirtirim onlara. Bu insanlar bire bir tanıdığım arkadaşlarımdır. Ben Nihat Bey'in devam etmesini istedim. Şeref Bey yoğunluğundan ötürü bırakma kararı aldı. Ben atama yapılmadan bir gün önce Şeref Bey'in kendisiyle görüştüm” ifadelerini kullandı.

HAYIR DİYENİ İHRAÇ ETMEDİK

Parti içerisinde 'Hayır' cephesi oluştuğu yönündeki iddialara yanıt veren Destici, “Öyle bir şey yok. Biz kurumsal bir yapıyız. Bütün arkadaşlarımız fikirlerini açıkça söylerler. Parti kurumsal bir karar aldıktan sonra kurumsal kimlik taşıyanların buna uygun hareket etmeleri beklenir. Bir partinin il başkanıysan kurumsal kimlik taşıyorsun, bu karara uyma mükellefiyetin vardır. Bizim binden fazla teşkilatımız var. Bunların içinde üç beş kişi farklı düşüncede olduğunu açıklayabilir. Biz 'Hayır' dedi diye hiçbir arkadaşımızı ihraç etmedik. 'Hayır'ın üstüne, gayri ahlaki hareket eden varsa bunlarla ilgili bir iki kişiye işlem yapılmıştır. Bütün teşkilatlarımızla birlikte BBP camia olarak 'Evet' kararının yanındadır. 16 Nisan’a kadar üzerimize düşeni yapacağız. Son güne kadar sahada çalışacağız. Biz her düşünceye saygılıyız” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X