'Diğer ilçelere gidin': Derinceli üvey evlat mı?

25 Nisan 2018 15:35
Pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini için Derince Nüfus Müdürlüğü’ne giden vatandaşlar büyük bir şok yaşıyor. Vatandaşların karşısına Derince Nüfus Müdürlüğü’ne bu görev ve yetki verilmemiştir. Diğer ilçelere gidin” yazısı çıkıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmış ve 2 Nisan tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgesi verilme işlemlerinin tamamen nüfus müdürlüklerine devredileceğini duyurmuştu. Yapılan bu düzenlemeyle vatandaşlara daha yüksek standartlarda ve hızla bir hizmet sunulacağı iddia edilmişti. 2 Nisan tarihi itibariyle Kocaeli ve ilçelerinde de pasaport ve sürücü belgesi işlemleri nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilmeye başladı. Fakat bir ilçe hariç. Kamu hizmetleri açısından oldukça fakir olan ve gittikçe de fakirleşen Derince ilçesinde maalesef pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri ilçe nüfus müdürlüğünde verilemiyor.

DERİNCE’DE YOK

Nüfus müdürlüğüne asılan bir afişte, “2 Nisan 2018 tarihi itibariyle ehliyet ve pasaport işlemleri nüfus müdürlüklerine devredilmiştir. Ancak Derince Nüfus Müdürlüğü’ne bu görev ve yetki verilmemiştir. Diğer ilçelerdeki nüfus müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz” yazıyor. Pasaport ve ehliyet işlemleri için nüfus müdürlüğüne giden vatandaşlar işlemlerini yaptıramadıkları için oldukça mağdur oluyor. Kendi ilçelerinde işlemlerini yaptıramayan vatandaşlar başka ilçelere gitmek zorunda kaldırları için duruma isyan ediyor.

 


 

Ergün DEMİR

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X