Dilovası’nda denize kimyasal döken vidanjör tespit edildi

06 Ekim 2023 14:29
Dilovası Tavşancıl’da yağmur suyu hattına kimyasal madde döken vidanjör polisin çalışması sonucu bulundu. Gözaltına alınan vidanjör şoförünün ifadesini alan polis ekipleri, olayın arkasında bir fabrika olup olmadığını araştırıyor

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Tavşancıl beldesi sahiline geçtiğimiz Salı günü kimyasal madde boşaltılması sonrası bölgedeki balıkçılar ayaklanmıştı. Bölgeye gelen bir vidanjörden yağmur suyu rögarına boşaltıldıktan sonra deniz akan kimyasal maddeden dolayı balıklar ölmüş ve denizin yüzeyini beyaz köpük kaplamıştı. Bu manzarayı gören bölge sakinleri hemen polis ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne haber verdi. Olay yerine gelen yetkililer deniz suyundan numune alırken polis ekipleri de kimyasal madde döken vidanjörün peşine düştü.

POLİS TAKİP ETTİ

Olay sonrası inceleme başlatan polis ekipleri MOBESE kayıtları ve görgü tanıkları üzerinden vidanjöre ulaşmaya çalıştı. Yapılan çalışma sonucunda kimyasal madde döken İstanbul plakalı vidanjörü ve sürücüsünü tespit edildi. Gözaltına alındığı belirtilen vidanjör sürücüsünün ifadesi alındı. Polis ekiplerinin, vidanjöre kimyasal atığı döktürdüğü iddia edilen fabrikanın da tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü gelen bilgiler arasında.

NUMUNELER LABORATUVARDA

Diğer yandan konuyu takip eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri de aldıkları numuneleri ilgili laboratuvara vererek, denize hangi kimyasalın döküldüğünü tespit edecek. Yetkililer yakın bir zamanda bu laboratuvar sonuçlarının da çıkacağını belirterek, sonrasında para cezası işleminin uygulanacağını söyledi. Bu aşamadan sonra ise savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X