Doğan: Uslu’nun çekileceği haberlerine itibar etmeyin

15 Ocak 2019 18:30
CHP Körfez Belediye Başkan adayı Bozkurt Uslu’nun, CHP PM tarafından geri çekileceği haberleri sonrası ilçe örgütünde bir açıklama geldi. İlçe Başkan Yardımcısı Ali Doğan, “Parti Meclisimizin onaylamadığı hiçbir karar gerçeği yansıtmamaktadır. Bunlara itibar etmeyin” dedi

CHP Körfez Belediye Başkan adayı Bozkurt Uslu’nun, CHP PM tarafından geri çekileceği haberleri sonrası ilçe örgütünden bir açıklama geldi. İlçe Başkan Yardımcısı Ali Doğan, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde ilçemizi ve partimizi temsilen, 04 Ocak 2019 tarihinde Parti Meclisimiz tarafından yapılan açıklamada adayımızın Bozkurt Uslu olacağı yönünde karar alınmıştır. Karar sonrasından günümüze kadar geçen 11 günlük süreç içerisinde kamuoyunda ciddi bir algı operasyonu ile adayımızı karalama propagandası ve geri çekileceği yönünde gerçeği yansıtmayan haberler görüyoruz.

KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

Kocaeli ve özellikle Körfez halkına şunu ifade etmek isteriz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine zarar verecek her türlü açıklamaya karşı örgütümüz olarak şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek bugün ve sonrasında da aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet halk Partisinin en yüksek karar organı şüphesiz Parti Meclisi’mizdir. Ve Parti Meclisimizin onaylamadığı hiçbir kararı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Nasıl ki, Parti Meclisimiz 4 Ocak 2019’da adayımız Bozkurt Uslu’nun Körfezi kazanacağından, partimizin bayrağını yeniden dalgalandıracağından şüphe etmediyse, partililerimizin de bundan şüphesinin olmamasını istiyoruz.

GİZLİ ELLERİ TANIYORUZ

Bu tür gerçeği yansıtmayan ve özellikle kent kamuoyunda ters algı yaratan gizli elleri tanıyoruz. Onlara bir mesajımız var; Korkularınızı ve endişelerinizi biliyoruz. Körfez ilçemizde 1 Nisan sabahı sosyal demokrasinin bayrağının dalgalanacağını bizim kadar siz de biliyorsunuz. Ve bu korku ile kamuoyu yaratarak adayımızla ilgili kara propaganda yapıyorsunuz. Ama Nafile! Elinizden geleni ardınıza koymayın. Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir ferdi tarihin hiçbir döneminde hiç kimseye boyun eğmedi. Size de boyun eğmeyecektir!

GENEL BAŞKAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Son olarak halkımıza bir açıklama yapma gereği duyduk; Cumhuriyet Halk Partisinin kararlarını yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi alır. Genel Merkezimizin, Parti Meclisimizin onaylamadığı hiçbir karar gerçeği yansıtmamaktadır. Bunlara itibar etmeyin. Bugün gün içerisinde Ankara’da Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bizzat görüşerek kamuoyunda dolaşan bu tip haberler ile ilgili bilgi verdik.

GEREKEN YAPILACAK

Kendisi, 'Parti Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Endişelenmeyin. Gereken yapılacaktır' yönünde 4 Ocak kararını doğrulayan bir açıklama ile tartışmalara son vermiştir. Bundan sonra da yine en sağlıklı ve yapıcı açıklamayı sorumlu ilçe örgütümüz, başkanımız yapmaya devam edecektir. Yeni bir açıklamaya gerek duyulduğunda bizler kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız.

DİMDİK AYAKTAYIZ

Körfez İlçe örgütü, Başkan adayıyla, İlçe örgütü ile gençlik ve kadın kolları ile mahalle temsilcilerimizle ve binlerce seçmenimiz ile dimdik ayaktadır. Birlikte neler yaptığımızı gösterdik. Bu birliktelik, beraberlik emin olun 31 Mart akşamı bu partinin onurlu bayrağını yeniden ilçemizde göndere çekecektir. Kimsenin şüphesi olmasın.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X