Doğan’dan görme engellilere kitap okuma cihazı

16 Mayıs 2017 10:57
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya ve onları mutlu etmeye devam ediyor. Başkan Doğan, görme engellilerin daha iyi okumaları ve öğrenebilmeleri amacıyla GÖRSEM’e (Görme Engelliler Dayanışma Derneği) kitap okuma cihazı hediye etti

Engellilerim azmine ve enerjilerine her zaman inanıp, güvendiklerini belirten Doğan, “Gönüllerinde engelleri olmayan kardeşlerim, bizler sizin kardeşiniz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve her toplantıda engelli kardeşlerimizi unutmamamız gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Her zaman yanınızdayız. Belediye Meclisimizde engelli bir kardeşimizin olmasını çok istiyorduk. Eğer engelli bir kardeşimiz olsaydı, bize çok faydası olacaktı. İnşallah önümüzdeki süreçlerde olacaktır. Gençlerimizi meclis üyeliğine hazırlayın.

KÜTÜPHANE SÖZÜ

Ziyaretinde engelli vatandaşlara kütüphane sözü de veren Başkan Doğan “ açacağımız kütüphane ile kardeşlerimiz çok daha bilgili olacak ve çok daha güzel okuyacak. Şimdilik bu kadarla başlayalım ama hedefim daha büyük bir kütüphanedir. Bunu da hep birlikte sağlayacağız. İzmit Belediyesi olarak binamızı engelsiz binaya çevirdik, yaptığımız her projeyi engelsiz proje haline getiriyoruz, camilere asansör uygulamasını ilk biz başlattık, Sabri Yalım Parkı’mıza da engelsiz salıncağımız geliyor. Belsa Plaza binamızın altında down sendromlu kardeşlerimize Down Kafe açıyoruz.  Hepinizi oraya bekliyoruz. Birlikte daha güzel işler yapacağız. Sevgimiz, saygımız, bağımız var olduğu sürece diğer bütün engeller aşılır” şeklinde konuştu. 

KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN DERS ÇALIŞABİLECEĞİZ

Engelli vatandaşlardan Gizem Hazar kitap okuma cihazının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek “Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencisiyim.  Bu cihaz sayesinde kimseye ihtiyaç olmadan derslerimize çalışabileceğiz” dedi. Cihazın çoğunlukla öğrenciler ve özellikle KPSS’ ye hazırlanan görme engelliler tarafından kullanılacağını belirten GÖRSEM Başkanı Dursun Karaman da engellilere yönelik desteklerinden dolayı İzmit Belediye Başkanı Doğan’a teşekkür etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X