Eğitim sendikaları ne zaman iş bırakacaklarını kararlaştıracak

11 Ekim 2022 12:22
Öğretmenler, 14 Ekim Cuma günü “Öğretmenlik Meslek Kanunu”na karşı iş bırakma eylemliliğini ortaklaştırmak için yapılacak toplantıya kilitlendi. Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu, “Eğer öğretmenler ortak karar alır ve hep birlikte eylem yaparsa bu kanunun geri çekilme şansı var’’ dedi

Öğretmenleri kendi içlerinde ayrıştırmaya neden olacağı iddia edilen “Öğretmenlik Meslek Kanunu”na karşı iş bırakma eylemliliğini ortaklaştırmak için 14 Ekim Cuma günü eğitim sendikaları ve öğretmenler bir araya gelecek. Eğitim İş, Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sendikası ve Hürriyetçi Eğitim Sen’in genel başkanlarının, Ankara’da Başkent Öğretmen Evi’nde yapacağı toplantı sonrası nasıl bir karar alınacağı merak konusu oldu.

DÜZENSİZLİK YARATACAK

Öğretmenler gözünü bu toplantıya çevirmişken, gazetemize bazı değerlendirmelerde bulunan Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Sabri Mutlu, “Üyelerinin özgür haklarını savunmak adına tüm sendikaların 14 Ekim’de bir araya geleceğine inanıyorum. Bu toplantıdan ortak bir karar çıkmasını bekliyoruz. Birlikte bir gün belirlenirse öğretmenler o gün eyleme çıkar. Bu kanun öğretmenleri kendi içlerinde ayrıştırmaya neden olacaktır. Bir düzensizlik yaratacaktır. Eğer öğretmenler ortak karar alır ve hep birlikte eylem yaparsa bu kanunun geri çekilme şansı var. Üyelerinin özgür haklarını savunmak adına tüm sendikaların 14 Ekim’de bir araya geleceğine inanıyorum” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X