Emlakçılarda 3 aday: Ahmet Pekin, Turan’ı destekleyecek

24 Eylül 2021 16:31
Kocaeli Emlakçılar Odası’nın gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulu’nda şu ana kadar 3 isim adaylığını açıkladı. Emlakçıların eski başkanı ve odanın Kurucu Başkanı olan Ahmet Pekin, adaylardan Ufuk Turan’ı destekleyeceğini belirtti

Kocaeli Emlakçılar Odası’nın Olağan Genel Kurulu 2022 yılının başında gerçekleştirilecek. Kongrenin Mart ayına kadar yapılması planlanıyor.Gerçekleştirilecek kongre için başkan adaylığını açıklayan ilk isim aylar öncesinden Nuriye Köksal olmuştu. 2007 yılından beri emlak ve gayrimenkul sektöründe bulunan Nuriye Köksal, oluşturacağı yönetimde eski bir isim bulunmadığını, yönetime gelmeleri halinde Kocaeli Emlakçılar Odası’na taze kan olacaklarını belirtmişti. Köksal; Emlakçılar Odası’nı emlakçılarla birlikte yöneteceğini, amacının emlakçıların saygınlığını artırmak ve emlakçılığa olan güveni tekrar kazandırmak olduğunu ifade etmişti.

“ADAY OLMA NİYETİM VAR”

Mevcut başkan Alpay Hacıoğlu’nun ise Emlakçılar Odası’na aday olup olmayacağı bir süredir gündem konusu haline gelmişti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, gerçekleştirilecek kongrede tekrar aday olacağını açıkladı. Hacıoğlu, “Tekrar aday olmak gibi bir niyetim var. Görev yaptığım süre boyunca üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığımı düşünüyorum. Kongremiz, pandemi ile ilgili bir kısıtlama gelmemesi halinde 1 Ocak ile 31 Mart 2022 tarihleri arasında belirleyeceğimiz bir günde gerçekleştirilecek” dedi.

YENİ EKİP VURGUSU

Oluşturacağımız yeni kadrolarla seçim çalışmalarını yürüteceğiz diyen Hacıoğlu, “Tekrar seçilmemiz halinde yeni bir yönetim ekibi ile odamızı yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. Kongre için adaylığını açıklayan Nuriye Köksal ve diğer muhtemel adaylar ile ilgili görüşlerini dile getiren Hacıoğlu demokrasi vurgusu yaparak, “Başkanlık için çalışma yürüten adaylardan haberdarım. Allah hepsinin yolunu açık etsin. Ben demokrasiye açık bir insanım. Karşımda başka adaylar olursa da demokratik kurallar içerinde yarışımızı veririz” ifadelerini kullandı.

“KAVGALARI BİTİRMEK ÜZERE YOLA ÇIKIYORUM”

Emlakçılarda bir diğer aday ise Ufuk Turan. İYİ Parti İzmit İlçe’nin eski başkanlarından olan Turan, Emlakçılar Odası adaylığını aylar öncesinden açıklayan diğer isim oldu. Kocaeli’de uzun yıllardır emlakçılık yapan Turan, adaylık açıklamasında, “Beraber yönetmek, kavgaları bitirmek ve herkesin başkanı olmak üzere yola çıkıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“TURAN’I DESTEKLİYORUZ”

Öte yandan Kocaeli Emlakçılar Odası’nın eski başkanı aynı zamanda odanın Kurucu Başkanı olan Ahmet Pekin’in gerçekleştirilecek olan kongrede Ufuk Turan’ı desteklediği biliniyordu. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Kurucu Başkan Pekin, “Emlakçılar Odası seçimlerine dahil olacağım. Adaylık düşünmüyorum. Kongrede Ufuk Turan’ı destekliyoruz. Kendisini ekip halinde aday olarak çıkardık. Şu anda başkan adayı olarak 3 kişi görünüyor. Ne kadar çok aday olursa oda için daha önemli ve değerli” dedi.

Sefa GARDİYANOĞLU

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X