Engelliler için örnek proje başlatıldı

07 Mart 2020 15:58
Körfez Pazarcılar Odası tarafından engelli vatandaşların istihdamına yardımcı olacak önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlatıldı

Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin ve Oda Genel Sekreteri Emin Kılıç tarafından başlatılan sosyal projenin ilk uygulayıcısı Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde oturan Ercan Sedaoğlu (25) oldu. İşitme ve konuşma engelli olan Ercan Sedaoğlu için Necmettin Erbakan Kültür Merkezi içindeki kapalı pazar alanında bir yer tahsis edildi. Herhangi bir yer ücreti alınmayan stantta çeşitli ürünler yerleştiren Ercan Sedaoğlu, satış yaparak gelir sahibi olmaya başladı.

YARDIMCI OLUNACAK

Oda Başkanı Zafer Şahin, engelli vatandaşlara istihdam alanı oluşturmak, topluma entegre olmalarını sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk kapsamında projeyi düşündüklerini belirterek, “Her semt pazarında, kurulduğu mahalleden pazarda tezgah açmak isteyen engelli vatandaşlara yer verilecek ve yardımcı olunacak” dedi. Ercan Sedaoğlu’nun oturduğu mahallenin muhtarı olan Aslı Ertik de projenin tanıtımı sırasında yer alarak, düşünülen ve hayata geçirilen çalışmanın engelli gençlere çok faydalı olacağını söyledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X