Engelliler merkezinde bina bitti. Peyzaj bitiyor

03 Aralık 2023 10:11
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ilçede geleneksel hale gelen Dünya Engelliler Günü etkinliğinde bu dönemin projeleri arasında yer alan engelliler merkezinde binanın bittiğini, peyzajın ardından önümüzdeki haftalarda açılışının yapılacağını söyledi

Çayırova Belediyesi’nde bu dönemin projeleri arasında yer alan, bir kısmı MEB/Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ikinci ve üçüncü kademe Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak tahsis edilen engelli merkezinde sona gelindi. Başkan Çiftçi ilçede geleneksel hale gelen; Kaymakamlık / Kent Konseyi Engelli Meclisi, İlçe Milli Eğitim ve belediye işbirliğindeki, gelenekselleşen, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde bu dönemin projeleri arasında yer alan engelliler merkezinde binanın bittiğini, peyzajın tamamlanmasının ardından önümüzdeki haftalarda açılışının yapılacağını söyledi

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Çayırova Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin slayt gösterisinin ardından mikrofon alan Başkan Çiftçi tüm konukları ve katılımcıları selamladı, slaytı hazırlayan belediye ekibine teşekkür etti. Özel çocukları da, o çocuklara bakmakla yükümlü kıymetli ailelerini de çok önemsediklerini kaydeden Çiftçi şöyle devam etti:

“Her türlü hizmeti yapabilirsiniz. Yolları jilet gibi, asfaltlayabilirsiniz. Çok ihtişamlı güzel binalar yapabilirsiniz. Önemli olan, gönülleri yapabiliyor muyuz? Önemli olan, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olabiliyor muyuz, zor durumda ve desteğe ihtiyaç duyulan öğretmenlerimizin yanında durabiliyor muyuz? Bunun mücadelesini veriyoruz.

Bu anlayışla, 4.5 sene önce göreve geldiğimizde, ilçemizde ciddi oranda engelli kardeşlerimiz olduğunu biliyorduk. Bu bilinçle hızlı şekilde belediyemizin var olan hizmetlerini tekrar gözden geçirip, revize ettik. Biraz daha profesyonel ve ailelerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı, onlara desteği daha da artırıcı noktalarda çalışmalar başlattık. Yetmez, farkındayım.

Geldiğimiz noktada bu salonun kalabalıklığı gösteriyor ki bizler iyi durumdayız. Ve şunu da gönül rahatlığı ve samimiyetle ifade etmek isterim ki sizlerle yol yürüyor olmamızın göstergesi budur. Demek ki bizler sizlerle olması gerektiği şekliyle işbirliği yapıyoruz. Bu çok önemli.

Sizler hizmet edebilirsiniz ama yapmak istediğiniz iş, uygulamak istediğiniz yöntem siz değerli ailelerimizin hayatını kolaylaştıran çalışmalar olmayabilir. Bu anlamda sizlerle istişare ederek engelli ailelerimizle birlikte çalışmak, sizin taleplerinizi dinleyip bu talepler doğrultusunda fikirler geliştirmek ve çalışmalarımızı da o şekilde, hızlı biçimde yapmak durumundayız.”

 

ÇITA YÜKSELECEK

Engellilerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladıkları engelliler merkezinde binanın tamamlandığını, peyzaj çalışmalarının ardından önümüzdeki haftalarda açılacağını kaydeden Çiftçi, “Böylelikle ilçemizde bu hizmet alanında çıtayı daha da yükseltmiş olacağız. Milli Eğitim Bakanlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte engelli kardeşlerimizin eğitim öğretime dahil olması adına,” belediye olarak bu konuda da duyarlıyız” dedi. Çiftçi sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Biz güçlü bir aileyiz. Çayırova Belediyesi, Kocaeli ve Türkiye olarak engelli kardeşlerimizle, başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlerle birlikteyiz, beraberiz. Bu anlayışla yol yürümeye inşallah devam edeceğiz.

 

İYİ Kİ VARSINIZ

Bu yılki temamız karşılıklı empati ve engelsiz sanat. Biz bu çalışmaları ve programı yapan kardeşlerimize de çok teşekkür ediyoruz. Hayatın her alanına dâhil olması gereken her bir bireyimizin bu etkinliklerde yer alması için Çayırova Belediyesi olarak her türlü imkân ve kaynağımızı seferber etmekte kararlıyız. Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Allah’a emanet olun.”

 

Öte yandan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, AKP Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede ve Belediye Meclis Üyesi, Kadın Kolları Başkanı Seyhan Kutbay Dönmez’in de yer aldığı beraberindeki heyetle Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ne geldikten sonra salon girişinde, Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı stantları, kendisine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç ve  Okul Müdürü Hacı Osman Küçükgül ile birlikte gezdi. Çiftçi ve beraberindekileri eserlere dair okulun öğretmenlerinden Aylin Pehlivanoğlu bilgilendirdi.

 

Başkan Çiftçi bir park maketini çok beğenirken önümüzdeki haftalarda hizmete girecek engelliler merkezinin girişine koymak için istedi. Pehlivanoğlu önümüzdeki günlerde geniş bir heyetle Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek maketi takdim edeceklerini söyledi.

 

Başkan Çiftçi’nin konuşmasının ardından program başlatıldı. Çiftçi programı da bir süreliğine izlerken salonda olduğu esnada Hatice Külekçi’nin oğlu, Şehit Adem Sezgin Anaokulu’ndan Furkan Umut Külekçi, “Ben de varım” adlı şiirini okumak üzere ablası Aleyna Kületçi ile birlikte sahneye çıktı ve abla kardeş, park şeklinde dekore edilen bölümde, banka oturdu. Bu esnada Aleyna Külekçi, Başkan Çiftçi’yi yanlarına davet etti. Çiftçi kayıtsız kalmadı ve şiiri okuyan Furkan Umut Külekçi’ye eşlik etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X