Erdoğan açıkladı: Sokağa çıkma kısıtlamaları kalkıyor

21 Haziran 2021 19:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, "1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamalarını kaldırıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Haziran ile birlikte başlayacak yeni dönem uygulamalarını kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Erdoğan, "Bugünkü toplantımızda da önümüzdeki dönemde uygulamaya geçireceğimiz kimi hususların istişaresini yaptık. Bu çerçevede tamamı da 1 Temmuz itibariyle başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Şehirlerarası seyahat kısıtlamaları ile şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona erecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor. Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamı da Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberlerine uyulması hassasiyetle takip edilecektir. HES kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecektir. Konuyla ilgili diğer ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Tüm bu kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"SIRASI GELEN HERKES AŞI OLMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güzel gelişmelerin devamı için milletçe tedbirlere uyumun sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum. Biz de aşımızı olarak bilim insanlarımıza olan güvenimizi gösterdik. Yerli aşı çalışmalarında da birkaç ay içinde yaygın kullanıma geçebilecek seviyeye gelmeyi ümit ediyoruz" diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X