Erdoğan Afrin için akşama kadar vakit verdi

14 Mart 2018 14:43
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 3 bin 444 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Afrin’e biraz daha yaklaştık. Temenni ederim ki, akşama kadar kuşatma çemberi tamamlanmış olur” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 3 bin 444 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Erdoğan, “Afrin’e biraz daha yaklaştık. Temenni ederim ki akşama kadar kuşatma çemberi tamamlanmış olur. İşimiz kolay değil. Biz Batı gibi gidip sivilleri vurmuyoruz. Cezayir’de 5 milyon insanı katledenler kalkıp Türkiye’ye hesap sormasınlar. Önce onlar bunun hesabını versin. Ruhanda’da on binler, yüz binleri öldürdüler. Irak’ta on binleri, yüz binleri öldürenler önce bunun hesabını versinler. Bunların hesabını veremeyenler kalkıp Türkiye’ye hesap sormaya yeltenmesinler. Türkiye eğer sivilleri öldürmeyi hedef alsaydı şu anda Afrin çoktan bitmişti. Her türlü hassasiyet gözetiliyor. Şu anda önce siviller arabalara bindirilerek özel bir koridordan Afrin’den çıkartılıyor.

CANLI KALKAN OLARAK

“Fırat Kalkanı'nda 2 bin kilometrekarelik alanı temizlemiştik. Şimdi orada huzurlu bir şekilde oranın gerçek sahipleri yaşıyor. Bütün gıda, ilaç gibi hepsini biz temin ediyor, güvenliğini sağlıyoruz. Bölücü örgütün saflarında sadece PKK’lılar, PYD’liler değil, aynı zamanda DEAŞ’lılar, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş cani ruhlu Haçlı artığı tipler var. Güya Afrin şehir merkezinde direniş yapacak olan teröristlerde daha biz gelmeden arkalarına bakmadan kaçtılar. Bu durumda bile alçaklığı elden bırakmıyorlar. Kendileri kaçarken şehirden çıkmak isteyen sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla engelliyorlar. Teröristlerin bölgeye girmek ve çıkmak için kullandıkları doğu tarafı bugün yarın kapanacak. Zeytin Dalı Harekatı'na başladığımız günden beri sürekli gündeme getirilen Afrin şehir merkezinin rejim güçlerine devredilmesi projesi, kuşatmanın tamamlandığı şu günlerde dahi köpürtülmeye devam ediyor. Daha önce de çeşitli defalar bu oyun oynanmaya çalışıldı. Bu amaçla Afrin’e gidecek konvoylar yola bile çıkarıldı. Bu konvoyları içlerindeki sivillere zarar vermeden yollarda imha ettik ve oyunu bozduk. Şimdi de yapacağımız aynısıdır. Afrin’i teröristlerden, Menbiç’i teröristlerden temizleyeceğiz. Hedef topraklar değil, hedef tamamen bölgeyi teröristlerden arındırmaktır” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X