Ereğli'de hırsızlar balıkçı teknesini çalarak kaçtı

14 Nisan 2017 23:20
Karamürsel’de hırsızlar, 50 bin TL değerindeki balıkçı teknesi ile 25 bin TL değerindeki ağlara takılı 2 buçuk ton kurşunu çalarak kayıplara karıştı

Edinilen bilgilere göre olay Karamürsel Ereğli Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre Ereğli Balık Hali'nin yanındaki limanda bağlı bulunan Emin Eski'ye ait 8 metre uzunluğundaki balıkçı teknesi ile Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömür Bayraktar'ın sahibi olduğu teknenin aküsü ve Boralar 2 ile Abanozlar isimli gırgır teknelerindeki ağlara takılı yaklaşık 2 buçuk ton kurşun kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Ağların onarımı için limana gelen işçilerin olayı fark etmesi üzerine durumdan haberdar olan tekne sahipleri, Karamürsel İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Polis ekipleri, şüpheli kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

75 BİN TL'LİK HIRSIZLIK

Çalındığı belirtilen teknenin yaklaşık 50 bin lira, kurşunların da yaklaşık 25 bin lira değerinde olduğu öğrenildi. Limanda güvenlik kamerası olmadığı için hırsızların eşkalleri belirlenemedi. Olay esnasında Emin Eski'ye ait teknede akü bulunmadığı, hırsızların bu nedenle Ömür Bayraktar'a ait teknedeki aküyü çaldığı bilgisine ulaşıldı. Hırsız ya da hırsızların kurşunları ve diğer çaldıkları malzemeleri Emin Eski’ye ait tekneye yüklediği, çapanın halatını bile çekmeden kestikleri ve ardından da bu tekneyle birlikte kaçtıkları öğrenildi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X