Erkan Azeri: O çekilmedi, biz aday yapmadık

30 Kasım 2018 00:26
MHP Çayırova’dan Belediye Başkan aday adayı İlhami Bayrak, “Yerel ittifak şeffaf ve özgürce değerlendirilebilme imkanını ortadan kaldırdı” diyerek adaylığını geri çektiğini söyledi. MHP MYK Üyesi Erkan Azeri ise “Şahısa aday olamayacağını zaten tebliğ etmiştik. O çekilmedi biz aday yapmadık”dedi

MHP Çayırova’dan Belediye Başkan aday adayı İlhami Bayrak, başvurusunu AK Parti-MHP yerel ittifakını gerekçe göstererek geri çektiğini duyurdu. Yazılı açıklama yapan İlhami Bayrak şunları söyledi: İlçemiz ve bölgemiz açısından oldukça önem arz eden 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sürecine girdiğimiz şu günlerde; 5 yıl önce halkımızın yetki verdiği yerel idarecilerin vaat ve icraatlarının, yine bu idarecilerin tasarruf'una tahsis edilen Kamu Kaynaklarının, "MİLLET MALI" nın etkin ve verimli kullanılıp kullanılmadığının değerlendirileceği, halkımızın açık ve şeffaf şekilde bilgilendirileceği Yerel Seçim sürecinin devşirilerek Yerel Seçim ittifaklarına dönüştürülmesinin, ilçemiz açısından çok önem arzeden bu seçim süreçlerinin şeffaf ve özgürce değerlendirilebilme imkanını ortadan kaldırdığı, 5 yıllık icraatlerinden dolayı sorgulanması gerekenlerin şeffaf bir biçimde değerlendirilemeyeceği kanaatine varılarak; Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezine yaptığımız MHP Çayırova Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı'ndan çekildiğimizi bildirir; bu süreçte şahsımıza destek veren MHP Kocaeli İl Başkanlığı' na, MHP Çayırova İlçe Teşkilatı'na ve Çayırova Halkına Teşekkür Ederiz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

BİZ ADAY YAPMADIK

Bayrak’ın bu açıklaması sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan MHP MYK Üyesi Erkan Azeri, “Biz aday olmayacağını zaten tebliğ etmiştik, o çekilmedi biz aday yapmadık” dedi. Azeri’nin paylaşımı şöyle: ‘’Türk Dünyasının Umudu; Liderimiz Devlet Bahçeli‘nin özellikle üzerinde durduğu “Cumhur İttifakının özünü korumakla mükellef olan bizler; açıklama yapan şahısa aday olamayacağını zaten bildirmiştik. AK Parti ile olan hesaplarını görmek isteyen herkes; kendi mensubu olduğu partide hesaplarını görebilirler. MHP kimsenin kişisel egolarını tatmin edeceği bir parti değildir. Binlerce şehidi olan bu çileli hareket, kendi siyasi kaderini çizecek tecrübeye sahipti. Cumhur İttifakı kırmızı çizgimizdir. Devlet ve millet bekası için kendi tecrübelerimizle yolumuza devam edeceğiz. Asla fitneye izin vermeden MHP, kendi ayaklarının üzerinde duracak güce sahiptir. MHP MYK Üyesi  Erkan Azeri . (Şahısa Aday Olamayacağını Zaten Tebliğ Etmiştik; O çekilmedi Biz Aday Yapmadık)”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X