Ezginin Günlüğü İzmitliler için söyleyecek

07 Mart 2017 23:48
Varlığını hala sürdüren ve birçok başarılı şarkıya imza atan ünlü müzik grubu Ezginin Günlüğü, yarın (Çarşamba) Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde sevenleriyle buluşacak

Uzun yıllardır birlikteliklerini sürdüren ve Türkiye müzik tarihinin en eski gruplarından Ezginin Günlüğü, yarın (Çarşamba) Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde sevenleriyle buluşacak. 1982 yılında kurulan Ezginin Günlüğü, ilk yıllarda hem geleneksel halk türküleri hem de Nazım Hikmet, Shakespeare, Ritsos, A. Kadir, Mevlana, Kavafis, Paul Valery, Orhan Veli, Ömer Hayyam, G. Lorca, Şeyh Galip, Sadi gibi çeşitli yüzyıllarda yaşamış şairlerinin şiirleri üzerine bestelenen kendi şarkılarından oluşan bir repertuvarla dinleyicilerinin karşısına çıktı.

SAAT 20:00'DE BAŞLAYACAK

Türkiye'de onlarca şehirde konserler veren Ezginin Günlüğü; Almanya, Hollanda, İsveç, Belçika, İngiltere, Kıbrıs gibi değişik ülkelerde de çok sayıda konser gerçekleştirdi. Ayrıca geçtiğimiz ay Ezginin Günlüğü’nün kadın vokalisti Eylem Atmaca gruptan ayrıldı. Eylem Atmaca ile beraber grubun davulcusu Cem Gezginti’nin de gruptan ayrıldığı öğrenildi. Eylem Atmaca’nın ayrılmasıyla Ezginin Günlüğü’nün yeni kadın vokali Deniz Sujana olurken, Levent Bursalı da davulcu olarak ekibe dahil oldu. Yarın (Çarşamba) saat 20:00'de Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi Sanayi Fuar Yanı'nda bulunan Sabancı Kültür Merkezi'nde başlayacak olan konser iki saat sürecek ve 22:00'de sona erecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X