Fethi Güven: Kuşkan ile ekip değiliz, sokak Yıldızlı diyor

21 Şubat 2020 12:47
CHP, 1 Mart’ta yapılacak il kongresine kilitlendi. Sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Fethi Güven ve Hasan Çelik, önceki gün Harun Yıldızlı’ya desteğini açıkladı. Bu desteğin gerekçesini açıklayan Fethi Güven, “Halk ve partililer eski isimleri istemiyor. Sokak, Harun Yıldızlı diyor” dedi

Demokrat Kocaeli’den Mevlüt Soysal’ın yazısı şöyle; Fethi Güven’in Harun Yıldızlı’ya destek vermesine şaşırdım ve Güven’i arayıp, “Abi sen Yalçın Kuşkan’ın ekibi değil misin? Neden Yıldızlı’yı destekliyorsun?” diye sordum. “Kuşkan’ın ekibi değilim” dedi ve şöyle anlattı:

KUŞKAN İLE EKİP DEĞİLİZ

“Zaman zaman Kuşkan’la ittifaklar yaptık, zaman zaman birlikte hareket ettiğimiz oldu ama biz ekip değiliz. Bu süreçte de ittifak yapabilirdik ama kendisi Hikmet Erenkaya isminde ısrar etti. Biz de ayrıştık. Benim Hasan Çelik gibi çok eski arkadaşlarım var. Şimdi onlarla birlikte hareket ediyoruz.”

NEDEN HARUN YILDIZLI?

“Fethi abi” dedim. “Neden Yıldızlı?” “CHP’de sokağın sesine kulak veren herkesin Harun Yıldızlı demesi gerekiyor” dedi ve devam etti: “Bu süreç yalnızca parti içi bir mesele değil. Atacağımız her adım kentin tamamını ilgilendiriyor. Bu yüzden her kesime kulak vermeliyiz. Öncelikle halkımız CHP’de bir değişim ve gençleşme bekliyor. Harun Yıldızlı hem partimizin çocuğu hem de genç… 

YÜZDE 95’İ ERENKAYA’YI İSTEMİYOR

Kendisi değişimi temsil ediyor. Öte yandan halkımızın yüzde 95’i Hikmet Erenkaya’nın il başkanı olmasını istemiyor. Halkımız artık bu eski yüzlerden sıkıldı. Halkımız Harun Yıldızlı gibi isimlerden görev almalarını bekliyor. Ben de sokağın sesine kulak vererek Harun Yıldızlı dedim. Kendisine başarılar diliyorum.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
X